Svet
5 ogledov

Zraketirali Gadafijevo rezidenco

Letala zraketirala Gadafijevo rezidenco
1/7
Žurnal24 main
Natove sile so ponoči uničile stavbo na območju Gadafijeve rezidence. Pri tem naj bi bilo po navedbah libijskih oblasti ranjenih okoli 45 ljudi. Libijskega voditelja seveda ni med njimi.
Fotografije posledic bombardiranja Gadafijeve rezidence si oglejte TUKAJ.

Na sicer obsežno območje, kjer ima Gadafi rezidenco, sta nekaj po polnoči prileteli dve raketi. Uničili sta večnadstropno stavbo, v kateri so bile pisarne in knjižnica, poškodovana pa je tudi stavba, v kateri libijski samodržec običajno sprejema tuje goste.

Po navedbah libijskega uradnika je šlo za "poskus atentata na polkovnika Gadafija". V napadu Natovih sil je bilo po njegovih besedah ranjenih 45 ljudi, od tega 15 huje.

Gadafi je sicer znan po tem, da je že pred obstreljevanjem tujih sil neprestano spreminjal svojo lokacijo, da njegovi nasprotniki nikdar ne bi vedeli, kje se zadržuje.

Nato: Uničili smo komunikacijski center
Z Natovega poveljstva operacije Združeni zaščitnik v Neaplju so sporočili, da so z napadom uničili komunikacijski center, ki naj bi ga libijski voditelj uporabljal za usklajevanje napadov na civiliste. "Nimamo neodvisnih poročil, da bi lahko preverili poročila o morebitnih civilnih žrtvah. A za razliko od Gadafijevih sil si bomo še naprej prizadevali, da zmanjšamo možnost kakršnih koli civilnih žrtev," so zapisali v sporočilu za javnost.

 

Gadafijeve sile so na drugi strani nadaljevale napade na mesto Misrata, čeprav so pred tem napovedovale umik iz mesta. A samo ta konec tedna so v mestu na zahodu države našteli 32 smrtnih žrtev. Skupno pa naj bi bilo v tem tretjem največjem libijskem mestu v spopadih ubitih že več kot tisoč ljudi.

Ponesrečen poskus ugrabitve letala
Medtem iz Alitalie sporočajo, da je neki potnik na krovu letala njihovega prevoznika, ki je letelo na poti iz Pariza v Rim, poskušal v nedeljo zvečer ugrabiti letalo in ga preusmeriti v Tripolis v Libiji. Z manjšim rezilom je zagrozil stevardesi, a so ga drugi člani posadke uspešno obvladali.

Letalo je varno pristalo v Rimu, polet se je tako za 131 potnikov varno končal, so še pojasnili v letalskem podjetju. Identiteta ugrabitelja za zdaj ni znana; policija ga je odpeljala na zaslišanje. Šlo naj bi za moškega srednjih let, po rodu pa naj bi bil Kazahstanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.