Svet
17 ogledov

Žrtev izdala imeni posiljevalcev, grozi ji zapor

nasilje, ženska, pretep, posilstvo Shutterstock
Američanki Savannah Dietrich grozi do 180 dni zapora in 500 dolarjev (400 evrov) globe, ker je med sojenjem izdala imeni dveh najstnikov, ki sta jo omamila in posilila.

"Dajte, zaprite me," je 17-letno dekle zapisalo na Twitterju in ob tem izdalo imeni dveh najstnikov, ki sta jo avgusta lani posilila. "Ne bom ščitila nekoga, ki je moje življenje spremenil v pravi pekel," pravi.

S tem zapisom je ujezila odvetnika posiljevalcev, saj je najstnica prekršila odločitev sodišča. Sojenje namreč poteka za zaprtimi vrati in vsem stranem je bilo izrecno naročeno, da javnosti ne smejo izdati nobene podrobnosti s sojenja. Še posebaj ne imeni obeh obtoženih.

Dietrichova: Vzela sta mi že toliko pravic

Dietrichovi sedaj grozi kazen v višini 500 dolarjev in do 180 dni zapora. "Fanta sta mi vzela že toliko pravic," je dejala 17-letnica za časnik The Courier-Journal. "Če bom morala v zapor zaradi svojih pravic, pa bom šla," je odločna.

"Če me je treba poslati v zapor, ker govorim o tem, kaj se mi je zgodilo ... namesto da bi fanta spravili v zapor, potem ne vem, kaj je pravica."

Junija sta sicer najstnika priznala krivdo, a sta v zameno za priznanje dosegla dogovor in si izborila nižjo kazen. Dietrichova in njeni starši trdijo, da za dogovor niso vedeli in da so bili, ko so zanj izvedeli na sodišču, razburjeni, saj menijo, da je to klofuta za žrtev posilstva.

Zaradi zaupnosti sojenja najstnica in njen odvetnik same vsebina dogovora nista smela izdati.  Sodišče bo sicer najstnikoma kazen izreklo avgusta. Omenjeni dogovor pa lahko sodnica upošteva ali pa ga zavrne in sama določi kazen.

"Jokala sem več mesecev"

17-letnica je avgusta lani fanta spoznala na neki zabavi. S pijačo sta jo omamila, posilila in vse skupaj fotografirala. Čez nekaj mesecev je ugotovila, da sta te fotografije pošiljala naokoli.

Kot je ob tem dejala Dietrichova, je zaradi posilstva več mesecev jokala in si ni upala stopiti na ulico. "Samo sprašuješ se, kdo vse je videl fotografije, kdo ve za to," pravi.

Po prijavi na policijo, je slednja najstnika obtožila posilstva prve stopnje in vojerizma.

Komentarjev 6
  • panda 14:32 15.avgust 2012.

    sara to ti pa dam prav naši policaji sploh nevejo nič kaj se dogaja po sloveniji tud v ljubljani sem opazil veliko tega je

  • McBobo 09:49 23.julij 2012.

    To vse nakazuje in je prišlo tako daleč, da ne rabimo več policije, še manj sodišča in da si bomo morali pravico vzeti v svoje roke. Kar hočejo, to bodo dobili.

  • Kunaver 09:19 23.julij 2012.

    Tukaj sta ta dva mladca posiljevalca:http://slo-kronika.si/svet/primer-17-letne-savannah-dietrich-zanetil-spletni-upor-proti-oblastem-v-kentuckyju-video/