Svet
10 ogledov

Žrtev kanibala: "Očitno je imel slab dan"

Ronald Poppo Reuters
Ronald Poppo, 65-letni brezdomec, ki je po napadu ostal slep, se je v prvem intervjuju za to, da so mu rešili življenje, zahvalil tamkajšnji policiji.

"Kratek čas sem imel vtis, da je bil v redu," je policiji povedal 65-letni Ronald Poppo. "Potem pa se je vrnil in pobesnel. Očitno ni imel dobrega dneva na plaži, zato se je vrnil. In očitno se je znesel nad mano ali nekaj podobnega. Ne vem," je povedal Poppo.

"Kaj bi ga lahko spodbudilo k takšnemu napadu?" se sprašuje Poppo. "Nisem ga preklinjal ali mu rekel karkoli zlobnega ali nespodobnega." Razmišlja, da je napadalec Rudy Eugene moral biti pod vplivom nečesa. Dejal je, da je govoril čudne stvari, denimo da bosta oba umrla.

Napadalca, ki mu je trgal meso z obraza, je do smrti ustrelil policist. Poppo se je za to, da so mu rešili življenje, zahvalil lokalni policiji.

Zbrali 90 tisoč evrov, stopil v stik z družino

"Trgal me je na koščke," je policiji še povedal Poppo, ki je po napadu ostal slep in brez nosu. Za njegovo zdravljenje so ljudje, ki jih je na varnostno kamero posneti kanibalistični napad presunil, do srede julija zbrali, preračunano, okoli 90 tisoč evrov.

Po napadu pa je Poppo tudi znova navezal stik s svojo sestro, ki je pred tem sklepala, da je njen brat mrtev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.