Svet
29 ogledov

Žrtev švedskega Fritzla: Mislila sem, da je romantičen

Bunker Reševalni pas/Twitter
Konec tedna je zaokrožila zgodba o švedskem zdravniku, ki je obtožen za ugrabitev, drogiranje in posilstvo ženske. Skoraj teden dni jo je prisilno zadrževal v kleti domače hiše.

Zdravnik Martin Trenneborg je svojo žrtev ugrabil iz njenega doma v Stockholmu, potem ko jo je omamil z jagodami, prelitimi s sredstvom za omamljanje. V domači kleti jo je zadrževal šest dni, ji grozil, prisilil, da je jemala kontracepcijske tablete. V kleti jo je nameraval zadrževati več let.

Ugrabljena ženska je svojo grozljivo izkušnjo razkrila britanskemu Daily Mailu. Povedala je, da se je z zdravnikom spoznala že lansko leto, ko se ji je zlagal, da je ameriški borzni posrednik, ki živi v Londonu, kar jo je pritegnilo. Lani septembra sta se sestala v njenem stanovanju, kjer sta imela spolne odnose. “Med tem me je ves čas gledal v oči, kar se mi je zdelo silno nenavadno,” je povedala ugrabljena ženska, ki je ne glede na nekoliko čuden občutek pristala na še eno srečanje.

Jagode, v katerih je bilo sredstvo za omamljanje

Popila sva nekoliko penečega vina in začel me je hraniti z jagodami. Zdelo se mi je, da je romantičen,” je povedala žrtev tako imenovanega švedskega Fritzla. Ko je padla v nezavest, jo je posilil, potem pa jo odpeljal v 650 kilometrov oddaljeni Kristianstad, kjer jo je šest dni zadrževal v ujetništvu.

Ko sem se zbudila, se mi je zdelo, kot da sem v nočni mori. V rokah sem imela dve igli, ležala sem na postelji, on pa je sedel nastolu poleg. Povedal mi je, da s vrata kleti tako močna kot tista v bančnih trezorjih, da so debeli zidovi in da me ne bo nihče slišal, če bom kričala. Rekel je, naj ne omislim na beg, ker ga je nemogoče izvesti,” je za Daily Mail povedala žrtev sicer uglednega zdravnika. Ta ji je natančno povedal, kaj ji je počel medtem ko je bila nezavestna, med drugim tudi to, da jo je posilil.

Opozoril me je, da bo od mene ostalo le smrdljivo truplo, če ga bom skušala napasti,” opisuje ugrabljena. Večino časa naj bi bil sicer tiho, povedal ji je, da jo bo morda zadrževal le nekaj let in jo potem izpustil. Razkril ji je svoje načrte, in sicer da bo njegovo dekle, da bosta spolno občevala dva do trikrat dnevno in da od nje pričakuje tudi, da mu kuha in čisti.

PREBERITE TUDI:

Nameraval ugrabiti še njeno mamo

“Vsakič, ko je prišel, nisem vedela, kaj mi bo storil. Me bo mučil, posilil ali celo ubil. V sredo je želel, da spiva skupaj. Pustil mi je, da sem se stuširala v njegovi hiši in da sem skuhala obrok. Želel sije le ljubkovanja, spodnjega perila mi tokrat ni slekel,” je povedala, a dodala, da je od nje vendarle zahteval, da jemlje kontracepcijske tablete. Spolne odnose je prakticiral brez kondoma.

Vendar grozljivi zdravnik je imel še strašljivejše načrte; v klet je nameraval pripeljati še eno žensko, slavno osebo ali žrtvino mati. “Spraševal me je, če je moja mama lepa in povedal, da bi bila ona lahko druga ženska v kleti.

Ključno napako v svojem načrtu je storil takrat, ko je žrtev odpeljal do njenega stanovanja v Stockholm, da bi vzela nekaj osebni stvari. Spoznal je, da jo policija išče v razširjeni preiskavi, kar ga je prestrašilo. Odpeljal jo je na policijsko postajo in od nje zahteval, da povel da je z njo vse dobro.

K sreči so preiskovalci ugotovili, da v zgodbi nekaj manjka, dodatno so jo zaslišali in sestavili strašljive koščke ugrabitve. Zdravnika so prijeli, na sojenje čaka v priporu.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:09 22.januar 2016.

    Najbolj grozljivo pri tem je da če ne bi zdravnik naredil napake bi revca verjetno res več let preživela v posilstvenem ujetništvu....