Svet
17 ogledov

Žrtev že okoli dvesto

Nesreča Nigerija EPA
Iskanje žrtev po nedeljski letalski nesreči v nigerijskem Lagosu se danes nadaljuje. Število žrtev se je povečalo na okoli 200. Še vedno ne vedo, koliko ljudi je umrlo na tleh. Nigerijske oblasti so omenjeni družbi zaradi nesreče vzele licenco.

Iskalna akcija je bila v ponedeljek pozno zvečer prekinjena zaradi močnega dežja in vetra. Reševalci so sicer v ponedeljek zvečer že našli črno skrinjico. Nigerijski Rdeči križ, ki ima seznam pogrešanih oseb, opozarja, da bi se število žrtev lahko še povečalo.

Nigerijske oblasti pa so se odločile, da letalski družbi odvzamejo licenco, poroča BBC.

Letalo strmoglavilo po vzletu

Letalo vrste mcdonnell douglas 83 nigerijske družbe Dana Air s 153 ljudmi na krovu je v nedeljo strmoglavilo na dvonadstropno stanovanjsko zgradbo v gosto naseljenem predelu Lagosa. V nesreči so umrli vsi ljudje na krovu letala in številni na tleh.

Letalske družbe dokaj varne

Letalske nesreče v Nigeriji so precej pogoste, družba Dana Air pa je doslej veljala za dokaj varnega in učinkovitega letalskega prevoznika. Deluje od leta 2008, dnevno pa opravi kakih 28 poletov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.