Svet
3 ogledov

Zuckerberg iz podnajema v hišo

Mark Zuckerberg Reuters
Ustanovitelj Facebooka kupil vilo za sedem milijonov dolarjev. To je največja investicija najmlajšega milijarderja na svetu, ki se ne želi razkazovati z razkošjem.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg ni več podnajemnik, saj je kupil "hišico" v Palu Altu na severu Kalifornije, kjer je živel, odkar se je posvetil svojemu poslu. Ameriški mediji pišejo, da je mladi milijarder za hišo plačal sedem milijonov dolarjev. V novem domu ima pet spalnic, enako število kopalnic, bazen z morsko vodo in glasbeno sobo.

Do nedavnega je najmlajši milijarder na svetu živel kot podnajemnik s svojim dekletom v apartmaju nedaleč od svojih poslovnih prostorov. Malo pred svojim 27. rojstnim dnevom se je odločil, da si bo podaril hišo. Kljub temu, da ima na računu milijarde, živi glede na svoje zmožnosti relativno skromno.

Blizu službe
Njegova odločitev, da se preseli v Palo Alto, je takoj postala prva novica med lokalnimi prebivalci, ki jim laska, da bo njihov sosed informacijski genij. Mark Zuckerberg se ne želi daleč voziti na delo, kar pa tudi ne bo potrebno, saj se bo Facebook kmalu preselil – po poročanju medijev v poslovne prostore družbe Sun Microsystems v Menlo Park, ki se nahaja blizu Pala Alta. V Palu Altu sicer že živi tudi utemeljitelj Appla Steve Jobs.

Facebook se namerava še dalje širiti, pri čemer število zaposlenih vsako leto povečuje za 50 odstotkov. Po oceni revije Forbes je podjetje vredno najmanj 50 milijard dolarjev, medtem ko osebno premoženje njegovega ustanovitelja ocenjujejo na sedem milijard dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.