Svet
200 ogledov

Zuckerberg s Trumpom

Bela hiša
V Beli hiši je potekal sestanek med ameriškim predsednikom in šefom Facebooka.

Mark Zuckerberg je imel včeraj v Beli hiši "konstruktivni sestanek" z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, so sporočili s Facebooka. Na sestanku v ameriškem kongresu je sicer zavrnil idejo o prodaji Instagrama in WhatsAppa.

Zuckerberg se je sestal s politiki, da bi prisluhnil njihovim pomislekom in se pogovoril glede regulacije spleta v prihodnosti, so ob tem sporočili s Facebooka. Podrobnosti sporočilu niso dodajali.

Trump je po sestanku tvitnil, da je imel "prijeten sestanek z Zuckerbergom v Ovalni pisarni", pri čemer tudi sam ni navajal podrobnosti.

WhatsApp Svet Preimenovali bodo WhatsApp in Instagram

Zuckerberg se je pred tem sestal še z nekaterimi drugimi republikanci, med drugim tudi s senatorjema Joshem Hawleyem in Johnom Cornynom. Prvi je pri tem tvitnil, da je izzval ustanovitelja Facebooka, da pokaže svojo resnost pri prodaji WhatsAppa in Instagrama v smislu omogočanja nadzora nad cenzuro neodvisni strani.

Cornyn pa je po sestanku povedal, da so na "srečanju, polnem spoštovanja, razpravljali o odgovornosti družbenih omrežij, regulacijskih predlogih, varnosti, zasebnosti in cenzuri".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.