Svet
26 ogledov

Zuckerbergova podpora muslimanom

Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, se znova otepa kritik, da izrablja zaup Žurnal24 main
Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je na svojem Facebook profilu ojbavil podporo vsem ljudem muslimanske veroizpovedi v ZDA in po vsem svetu.

Do objave na profilu Marka Zuckerberga je prišlo po številnih ksenofobnih izpadih vodilnega republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa.

Zuckerberg je zapisal, da želi tudi sam podati svoj glas podpore muslimanom v ZDA in po vsem svetu. "Po pariških napadih in vsemu sovraštvu, ki smo mu priča ta teden, si ne morem predstavljati, kako se počutijo muslimani, ki jih preganjajo zaradi dejanj drugih," je zapisal ameriški milijarder.

V zapisu je poudaril, da so ga kot žida starši naučili, da se je potrebno boriti proti napadom na katerekoli skupnosti. "Tudi če napad danes ni usmerjen proti tebi, sčasoma bodo napadi na svobodo škodovali vsem."

"Če ste musliman, kot voditelj Facebooka želim, da veste, da ste tu vedno dobrodošli in da se bomo borili za zaščito vaših pravic in ustvarili mirno in varno okolje tudi za vas."

Ustanovitelj Facebooka, ki je pred dnevi dobil svojo prvo hčerko, je zapisal še, da ga je starešstvo napolnilo z upanjem, vendar da zaradi sovraštva nekaterih vsi lahko podležemo cinizmu. "Vse dokler smo povezani in drug v drugem vidimo dobro, lahko zgradimo boljši svet za vse ljudi."

 

I want to add my voice in support of Muslims in our community and around the world.After the Paris attacks and hate...

Posted by Mark Zuckerberg on 9. december 2015
Komentarjev 6
  • erikkk 20:14 10.december 2015.

    No še eden ki ga je islam prevzel

  • Dolfi 18:01 10.december 2015.

    Marš cigan!

  • h3o 12:55 10.december 2015.

    a tale gospod pa ni nič prebral korana, da bi še o tem kaj povedal?