Svet
1220 ogledov

Zunanje ministrstvo navezalo stik s Slovenci v Maroku

Potres v Maroku
1/7
Epa
Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je trenutno v stiku z devetimi slovenskimi državljani v Maroku, ki ga je prizadel silovit potres. Vsi so na varnem, so danes sporočili z ministrstva.

Kot so dodali, spremljajo razvoj dogodkov v Maroku in so v kontaktu tudi z drugimi državami EU, ki imajo v državi svoja diplomatska in konzularna predstavništva.

Maroko je pozno v petek prizadel silovit potres s središčem 71 kilometrov jugozahodno od Marakeša, v gorovju Atlas. Po zadnjih podatkih je terjal najmanj 820 smrtnih žrtev. Najhuje naj bi bilo prav v odročnih gorskih vaseh, tudi iz med turisti priljubljenega Marakeša pa poročajo o veliki gmotni škodi.

Potres v Maroku | Avtor: Epa Epa

V silovitem potresu, ki je v petek pozno zvečer stresel Maroko, je glede na vladne podatke umrlo najmanj 820 ljudi. Središče potresa z močjo 6,8 je bilo približno 71 kilometrov jugozahodno od Marakeša. Številni posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo uničene stavbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.