Svet
12 ogledov

Župan bi dal nepremičnine, sodnik pa hoče gotovino

Milan Bandić se je nad nasprotnika spravil s spornim videospotom in letakom. (Fo Žurnal24 main
Milan Bandić bi si svobodo kupil z vilami. V zameno za Bandićevo svobodo pa se je luksuzni pisarni pripravljen odreči tudi njegov odvetnik.

Zagrebški župan Milan Bandić, ki ga je hrvaška policija v sodelovanju z uradom za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) aretirala sredi oktobra zaradi domnevne koruptivnosti, si očitno vrnitev na svobodo poskuša na vsak način kupiti z nepremičninami, poroča 24sata.

Potem, ko je zagrebško sodišče pristalo, da ga izpusti v zameno za varščino, so njegovi zagovorniki ponudili najvišjo varščino v zgodovini Hrvaške. Bandićevi odvetniki sodišču ponujajo devet nepremičnin, vrednih dobrih 22 milijonov in pol hrvaških kun. Lastnim luksuznim, z dragim marmorjem in podobnim okrasnim kamenjem opremljenim poslovnim prostorom v središču hrvaške prestolnice, vrednim skoraj šest milijonov kun, se je pripravljen odreči oziroma jih zastaviti celo Bandićev zagovornik Krešimir Krsnik, v zameno zato, da bi se Bandić po slabem mesecu lahko vrnil domov.

Ponuja nepremičnine, sodnik hoče gotovino

Bandić pa je pripravljen za svojo prostost pripravljen zastaviti še osem nepremičnin. Dokumente in načrte o vrednosti petih nepremičnin, so sodišču že posredovali. Za preostale tri nepremičnine pa naj bi jih sodišče prejelo v naslednjih dneh.

Vendar tudi vsi ti dokumenti in ocene vrednosti nepremičnin zelo verjetno ne bodo vplivali na sodnikovo odločitev, ki takšno ponudbo Bandića zavrača. Neomajno vztraja, da mora Bandić sodišču posredovati za devet milijonov kun gotovine kot varščino v zameno za izpustitev.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.