Svet
2488 ogledov

Župan odstopil zaradi golih fotografij

Le Havre True value paint
Oče štirih otrok je zanikal neprimerno vedenje.

V Franciji je odstopil župan mesta Havre na severozahodu države, potem ko so bile objavljene njegove gole fotografije, ki jih je poslal neki ženski. Ta je objavila fotografije in dejala, da je bila žrtev njegovega nezaželenega zapeljevanja. Luc Lemonnier je sicer blizu premierju Edouardu Philippu, ki je pred Lemonnierjem tudi županoval v Havru.

Zdaj že nekdanji župan Havra je pojasnil, da se je za odstop odločil, da bi zaščitil svojo družino.

Oče štirih otrok je sicer zanikal neprimerno vedenje, pri čemer je zatrdil, da izmenjava sporočil in golih fotografij ni imela namena prisile in je bila soglasna. Županove fotografije so sicer junija 2018 prejeli mestni svetniki in tudi Philippe, zaradi česar je vložil tožbo, a je sodišče ta primer opustilo.

Fotografije poslal neki ženski

Ženska, ki je objavila fotografije, je ta teden za eno od francoskih radijskih postaj povedala, da ji ni preostalo drugega. Zatrdila je, da je že 20 let srečno poročena in da ni sodelovala v "igricah zapeljevanja".

Lemonnier je aktualnega premierja na položaju župana obalnega mesta s 170.000 prebivalci nasledil maja 2017. Philippe, ki si je s svojim naslednikom blizu, je odstop označil za odgovorno potezo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 17:18 22.marec 2019.

    Našega (katerekoli barve) politika bi kvečjemu štirje konji zvlekli s fotelja!