Svet
12065 ogledov

Župan Petrinje ostro nad Rdeči križ

Darinko Dumbović Petrinja Profimedia
"Niti R ni od Rdečega križa," je dejal župan Petrinje Darinko Dumbović.

Župan Petrinje Darinko Dumbović je v pogovoru za HRT dejal, da so do tega trenutka pri veliko stvareh morali improvizirati, vendar pa prebivalci tega ne pričakujejo. Poudaril je, da je treba poskrbeti za logistiko v samem epicentru potresa, kjer je tudi epicenter težav. 

Do zdaj jim je uspelo težave reševati na dober način. Na območju potrebujejo kuhinjo, ki bo zagotovila topel obrok za približno 15 tisoč ljudi. Veliko ljudi namreč še vedno nima možnosti, da bi sami poskrbeli za tople obroke. 

Dumbović se je pri tem obregnil ob Rdeči križ. "Včeraj je v pogovoru z mojim namestnikom prvi človek Rdečega križa dejal, da imajo kapacitete za pripravo po 500 obrokov na treh lokacijah. Mi jih potrebujemo petnajst tisoč. Največja odgovornost je na Rdečem križu. Če mora v tejd ržavi kdo prvi pasti, je to Rdeči križ. Cel svet ve, da so odprli transakcijski račun in dobili 36 milijonov kun. Če ne znajo organizirati toplegha obroka in ga dati ljudem, potem naj hitro dajo denar, da bomo mi kihali za vse te ljudi. Rdeči križ je napravil, kar je napravil," je dejal Dumbović. 

Dumbović je bil oster tudi glede komunikacije s Civilno zaščito. Dejal je, da po prvem sestanku ni bil več vabljen na sestanek štaba civilne zaščite, čeprav je pričakoval, da bi temu bilo tako. 

Slednje je štab civilne zaščite za N1 zanikal. Dumbović naj bi na sestanek bil vabljen, a naj bi udeležbo zavrnil. Štab sicer načrtuje sestanek s predstavniki lokalnih oblasti. Podpredsednik vlade za družbena vprašanja Boris Milošević je dejal, da bodo župani pozvani k sodelovanju v štabu in bodo njegova desna roka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.