Svet
3556 ogledov

Zverina skočila iz avta in napadla otroka

Stafordski bulterier Profimedias
Pes pasme ameriški staford je v bližini slovenske meje napadel sedemletnega otroka in ga močno poškodoval.

V Josipdolu na Hrvaškem, ki sodi pod policijsko upravo Karlovca, je prišlo do napada psa pasme ameriški staffordshirski terier na otroka. Kot poroča KAportal.hr, je v petek popoldan žival skočila iz avta 58-letnega lastnika in napadel sedemletnika, ki je bila v spremstvu očeta.  

Pri tem je pes otroka tako močno obgrizel, da so ga morali zadržati v bolnišnici na nadaljnjem zdravljenju. 

Policija je potrdila, da vodi kriminalistično preiskavo.  

Marsikje prepovedani

Pasma ameriški staffordshirski terier je nastala  s križanjem buldoga in terierja z namenom pasjih bojev. Pes velja za zahtevnega  za vzgojo, v pravih rokah pa je neproblematičen. 

Pasma je skupaj z drugimi različicami bulterierjev med najpogosteje prepovedanimi v številnih državah v Evropi in svetu.  Slovenija ali Hrvaška tega seznama nimata, pri nas vodijo le evidenco nevarnih psov.     

Slovenijo je lansko pomlad pretresel dogodek, ko  je mešanec med ovčarjem in rotvajlerjem v Mengšu na dvorišču napadel osemletnico. Ta je zaradi hudih poškodb umrla.     

Stafforshirdski bulterier je pred petimi leti v Mariboru ugriznil policista. Izkazalo se je, da je pred tem že večkrat napadel ljudi in druge pse.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • bobubob 15:12 11.september 2021.

    Pes je 'ogledalo' svojega lastnika. Pes pokaže lastnikove značilnosti, pogosto tudi primanjkljaj nečesa. Zelo podobno je z avtomobili.

  • krucefiks 11:58 11.september 2021.

    nevarni psi bi morali biti prepovedani ,vsaj za sprehode v javnost in podobno,kot je prepovedano nošnja orožja ,bomb in podobno,saj je ta pes že orožje .Ni problem ko vidim lastnika z takim psom in se umaknem da nisem ni blizu,ampak ...prikaži več na pločniku se ne morem umakniti kar na cesto in da me avto zgazi,zato je najbolj glupo kar lahko lastnik psa naredi ,da šeta psa tako brezbrižno .Će še ne kapirate lastniki da je pes še tako pameten in zdresiran še vedno glup in ko napade je že prepozno