Svet
3 ogledov

Zvišali trošarine na bencin, da bi pomagali

Potres v Italiji
1/5
Žurnal24 main
Prebivalci severne Italije se pobirajo po torkovem potresu. Po žepu bo udaril tudi tiste, ki živijo v drugih krajih: zvišala se bo trošarina na bencin.

Italijanska vlada je odločila, da bo zvišala davke na bencin in z dodatno zbranim denarjem pomagala financirati popotresno obnovo v regiji Emilia-Romagna, ki jo je potres najbolj prizadel.

Umrl, ker je reševal kip Marije

Na dan prihajajo zgodbe 17 žrtev, ki jih je zahteval torkov potres. Tako je zdaj znano, da je župnik Ivan Martini iz kraja Rovereto sulla Secchia umrl, ker je iz cerkve reševal med verniki priljubljen kip Marije.

Cerkev je bila močno poškodovana že v prvem potresu 20. maja. V prvem potresu se je porušil zvonik iz 17. stoletja, v drugem pa še sama zgradba. Župnik si je nadel čelado, vstopil v cerkev in želel odnesti kip. Pod seboj ga je pokopal tram, izpod ruševin so ga izvlekli gasilci, a mu niso mogli več pomagati. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.