Svet
4 ogledov

Je Berlusconi Merklovo označil za "debelo ku..."?

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijanski premier Silvio Berlusconi naj bi julija v pogovoru z urednikom dejal, da je nemška kanclerka Angela Merkel "debela ku..., ki je ne bi pof...". Pogovora, ki naj bi bil posnet, v medijih ni objavil še nihče.

74-letni Berlusconi je opazko o 57-letni Merklovi dal med telefonskim pogovorom, ki so mu zaradi obtožb o njegovem izsiljevanju prisluškovali in ga snemali preiskovalci, piše Daily Mail. V novinarskih in parlamentarnih krogih se o njegovih besedah govori že več dni, a v medijih še nihče ni objavil celotnega posnetka pogovora.

Novico z naslovom Ali je Berlusconi užalil našo kanclerko Merklovo? je objavil tudi nemški časnik Bild. Tiskovni predstavnik Berlusconija zadeve ni želel komentirati, italijanski časnik, katerega lastnik je Berlusconijeva družina, pa je obtožbe označil za trač.

Spomnimo, da se je italijanski premier v preteklosti že večkrat pošalil na račun Merklove. Med njenim obiskom Italije novembra leta 2008 se je Berlusconi skril za kip in skočil pred kanclerko ter zakričal kuku. Pred dvema letoma pa je Merklovo na sestanku pustil čakati, medtem ko je sam klepetal po telefonu.

Veliko je imel povedati tudi na račun ameriškega predsednika Baracka Obame. Takoj po njegovi izvolitvi v začetku leta 2008 ga je opisal kot "mladega, lepega in zagorelega". Nekaj mesecev kasneje se je spet obregnil ob njegovo polt in dejal: "Vsi bi bili radi tako zagoreli kot Naomi Campbell in Barack Obama."

Komentarjev 2
  • d 15:32 15.september 2011.

    še dobr da mamo pahorja in ne berlusconija

  • 1111 13:59 15.september 2011.

    ...italijan kot italijan...butast do lune in nazaj...