13 ogledov

Tajkunov niso omenili

Žurnal24 main
Komentatorji so ocenili, da sta se v soočenju na nacionalni televiziji najbolje odrezala Gregor Golobič in Milan Zver. Najslabši so bili RTV Slovenija, Sašo Peče in Katarina Kresal.

V studiu je manjkal Janez Janša, ki je bil na izrednem vrhu EU, zato je SDS predstavljal Milan Zver. V soočenju so obdelali vrsto tem, ki pa se niso vrtele okoli tajkunov. Replike na izjave ministra Zvera so prihajale z vseh strani. V delu o političnem bontonu smo videli več spodrsljajev poslancev. Politiki v studiu so se za svoje kolege posipali s pepelom. Na koncu so se predsedniki strank opredelili do ideje, da bi športniki za olimpijsko medaljo dobivali dosmrtno rento. Večina je ni podprla.

Marta Kos, trenerka menedžerjev
Peter Lah, jezuit in komunikolog  Luka Dekleva, Časnik Žurnal24 
Najboljši: Gregor Golobič
Najslabši: RTV Slovenija
Najboljši: Milan Zver
Najslabši: Sašo Peče
Najboljši: Gregor Golobič
Najslabši: Katarina Kresal
"G regor Golobič je bil najkredibilnejši, bil je izjemen poslušalec, vedno je znal izkoristiti čas ugovora tako, da je povedal še svoje sporočilo. Znašel se je v vseh temah. Uporabljal je podatke, ki držijo, še posebno dober je bil v razpravi o morali Pavla Ruparja. Najslabše se je odrezala RTV Slovenija. Dvakrat smo ostali brez tona, preveč smo morali gledati pričesko in svetlikajočo se bluzo voditeljice, z neprimernim načinom ugovorov pa je vzela oddaji veliko dramatičnosti." " Peče: ni mi bilo jasno, kdo stoji za njegovo vlogo. Pri Kresalovi sem občutil simpatično gospodično v vlogi, ki ji ne leži. Zber pozna reči, je dobrohoten, velikodušen, zna pohvaliti nasprotnika. Bajuku uspe kratko pojasniti zamotane pojme. Jeliinčič bi celo mene prepričal, da je zemlja ravna. Pahor se ni izognil zvenečim besedam, šibek je bil pri konkretnosti, ki jih voditelj mora poznati in razumeti. Golobič se spozna na politično obrt, a ne vem, ali bi od njega kupil rabljen avto."
"N ajdolgočasnejše soočenje brez vsebine, naboja ali čustev do zdaj. Politiki so govorili, ko niso imeli povedati nič pametnega in konkretnega (ekologija) in naivno upali, da volivci nismo slišali tišine, ko je bil govor o ekonomiji. Soočenje je bilo taktiziranje po načelu: bolje nič povedati, kot narediti napako. Če v cinizmu, načitanosti, selektivni argumentaciji, prikriti agresiji v odsotnosti Janeza Janše največji vtis naredi Sašo Peče, to pove o vseh drugih. Škoda."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.