Trajnostno
353 ogledov

Sprva na voljo 18 milijonov, zdaj znesek zmanjšali

Denar, uspeh, posel, prihranki Profimedia
Javna agencija Spirit je zmanjšala skupna sredstva, ki so na razpolago za izvedbo razpisa za podporo zagonskim, mikro, malim in srednje velikim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022-2025.

Po novem je na voljo 16 milijonov evrov. Spremembo je agencija Spirit objavila v današnjem uradnem listu.

Javni razpis za podporo zagonskim, mikro, malim in srednje velikim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022-2025 je Spirit prvotno v uradnem listu objavil avgusta 2022.

V današnjem uradnem listu pa je agencija objavila spremembo razpisa. Med drugim so sprememnili cilj razpisa, koliko podjetij želijo s predmetnim javnim razpisom vključiti v Spiritov program strateške trajnostne transformacije. Prvotno je bil cilj v program vključiti vsaj 200 podjetij, po novem pa vsaj 150 podjetij, izhaja iz današnje objave v uradnem listu.

Zmanjšala se je tudi okvirna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo predmetnega javnega razpisa. Prvotno je bilo na voljo skupno skoraj 18 milijonov evrov sredstev, ta znesek pa so zdaj zmanjšali na 16 milijonov evrov.

Sloveniji manj evropskih sredstev

Kot so na agenciji pojasnili v obvestilu z dne 16. novembra 2023, bo Slovenija zaradi ugodnejših makroekonomskih kazalnikov iz evropskega mehanizma za okrevanje in odpornost prejela za 280 milijonov evrov manj sredstev od prvotno načrtovanih. Posledično je Spirit znižal razpoložljiva sredstva v okviru razpisa, ki je bil financiran iz tega mehanizma.

Javni razpis je namenjen strokovni in finančni podpori podjetjem pri intenzivnem procesu trajnostne in krožne transformacije poslovanja, pri čemer daje poudarek na zasledovanju strateških ciljev učinkovite rabe virov, krožnega gospodarstva, zniževanja negativnih oz. povečevanju pozitivnih vplivov na podnebje in okolje, družbo in ekonomsko skupnost ter posledično povečanju produktivnosti in konkurenčnosti slovenskih podjetij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.