Trajnostno
7087 ogledov

Uau, kakšna akcija v slovenskem zavetišču za živali

Dobrodelna akcija v Zavetišču za živali Maribor s strani zaposlenih NKBM
1/8
Osebni arhiv
Prostovoljci na tak lep način priskočili na pomoč kosmatincem v mariborskem zavetišču.

Če bi radi pomagali zavetiščnim živalim, so prostovoljci Nove KBM pokazali na odlično idejo za pomoč. K sodelovanju so povabili tudi bodoče sodelavce iz SKB banke in skupaj poskrbeli za pravi botanični park. Ta bo dajal senco živalim, obenem pa polepšal okolico zavetišča. 

Spremljalo jih je lepo vreme

Dobrodelne akcije se je udeležilo skoraj 70 zaposlenih, ki so s skupnimi močmi posadili čez 60 dreves in grmovnic, ki bodo dajale živalim senco in zavetje. Posadili so tudi rože in utrdili gramozno pot, ki pelje do pasjih boksov. 

Nova KMB je zavetišču donirala drevesa in grmovnice pa tudi hrano, prostovoljci pa so dodatno donirali pripomočke za živali in hrano. Na spodnji fotografiji so predsednik uprave Nove KBM John Denhof, Sabina Župec Krajnc (članica uprave), mag. Anita Stojčevska (glavna izvršna direktorica SKB), Spyridon Ntallas (namestnik glavne izvršne direktorice v  SKB) in vodja Zavetišča za živali Maribor ga. Katja Ferlič Jovan.

Dobrodelna akcija v Zavetišču za živali Maribor s strani zaposlenih NKBM | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

"To ni bil le dan prostovoljskega dela, ampak trenutek, ko smo skupaj ustvarjali boljši svet za naše štirinožne prijatelje. Ponosni smo, da smo del podjetja, ki se zaveda svoje družbene in okoljske odgovornosti ter aktivno prispeva k izboljšanju lokalne skupnosti, katere del je," sporočajo iz Nove KBM.

"Srečo imamo, da je lepo vreme, povabilu pa so se odzvali mnogi, tudi kolegi iz SKB banke. Skrbimo za zdravo okolje," je povedal Denhof. Dodal je, da se z veseljem udeležujejo takšnih akcij, sadili so tudi drevesa na pogorišču krasa. Anita Stojčevska je dodala, da so prišli prostovoljno, da pomagajo okolju, v katerem živimo. Pa tudi zato, da živalim polepšajo bivanje.

Dobrodelna akcija v Zavetišču za živali Maribor s strani zaposlenih NKBM | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Zavetišču Maribor lahko pomagate na številne načine

"Zahvaljujemo se zaposlenim Nove KBM in SKB banke za vso delo, ki so ga opravili ta dan, donirano hrano za naše varovance in veliko dobre volje. Hvala iz srca!" sporočajo iz Zavetišča Maribor. Zavetiščnim živalicam lahko sicer pomagate na številne načine. 

  • Z donacijami na njihov transakcijski račun številka SI56 04515 0000 175787, z namenom nakazila "donacija zavetišču", koda namena "CHAR". Vsa sredstva, ki se zberejo iz naslova donacij, se namenijo neposredno oskrbi in negi živali v zavetišču.

  • Z nakupom pasje in mačje hrane in njeno dostavo v zavetišče. Enako velja za pripomočke za nego (mačji pesek, stranišča, pasje ovratnice in povodci).

  • Z odejami, pregrinjali, kocami, s katerimi opremimo bokse in poskrbimo, da je živalim udobno. 

Živali za posvojitev

Številne živali v zavetišču sicer čakajo na odgovorne skrbnike, ki bi jih sprejeli v svojo družino.

Bron | Avtor: Zavetišče Maribor Zavetišče Maribor

Med njimi je tudi Bron, ki je star komaj eno leto, poln življenja in radovednosti, vedno pripravljen na igro in raziskovanje. "Je večje rasti, tehta 28kg. Išče skrbnika, ki je enako aktiven in ga bo vsak dan razveseljeval s številnimi dejavnostmi. Kdor ponuja odgovoren dom in išče pasjega partnerja za športne podvige, dolge sprehode in živahne igre v naravi, je Bron super izbira. Če že imate doma psa je pred posvojitvijo obvezno spoznavanje v zavetišču," opisujejo v Zavetišču Maribor. 

Čapi | Avtor: Zavetišče Maribor Zavetišče Maribor

Nov dom išče tudi prikupni Čapi, ki šteje okoli 11 let, je manjše rasti, umirjen in brez zdravstvenih težav: "Zelo rad se odpravi na sprehod, rad pa tudi lenari v posteljici. Iščemo mu notranji dom."

V zavetišču je še veliko živali, tudi muck. Ogledate si jih lahko TUKAJ

Postopek posvojitve

"V odločitev o nabavi živali, pa naj bo to posvojitev ali nakup, moramo biti 100% prepričani. Predhodno je potrebno dobro premisliti ali lahko nudimo živali vse kar potrebuje. Odločitev naj bo skupna z vsemi člani družine. Žival skušajte predhodno kar se da dobro spoznati, da kasneje ne ugotovite, da niste kos njihovi vzgoji in potrebam," opisujejo v zavetišču.

Spodaj objavljamo postopek, kako poteka posvjitev: 

Ko se odločite za žival, ki jo želite posvojiti, izpolnite vprašalnik o ustreznosti posvojitve mačke in vprašalnik o ustreznosti posvojitelja psa in nam ga pošljete na mail zavetisce.mb@snaga-mb.si 

Zaposleni zavetišča bodo na podlagi vaših odgovorov ocenili ali je izbrana žival zares primerna za vas. Če želite, lahko izpolnite vprašalnik brez imena živali in vam najprimernejšo žival izberejo zaposleni v zavetišču.

V primeru, da nudite ustrezen dom, vas kontaktirajo v roku treh delovnih dneh, da se dogovorite za ogled. V primeru negativnega odgovora le tega ne sporočajo. V kolikor se za eno žival interesira več kandidatov, izberejo tistega, ki ima najboljše pogoje za oskrbo živali.

Pogoj za posvojitev psa so vsaj trije ogledi: prvi ogled poteka v času ogledov od 12.30-14.30, za termine ostalih ogledov se prilagodijo.

Posvojitev živali ni možna na prvem ogledu.

Če ocenijo, da ste primeren posvojitelj, podpišete pogodbo o posvojitvi psa oziroma pogodbo o posvojitvi muce, ki je hkrati tudi uradni dokument o prenosu lastništva živali. Pogodba se podpiše na sedežu zavetišča. Ob podpisu pogodbe se plača posvojnina, ki predstavlja majhen prispevek zavetišču. Po podpisu pogodbe in plačilu posvojnine lahko svojega kosmatinca odpeljete v svoj srčen, ljubeč, zavedno dom.

Ob posvojitvi psa sta obvezna oprema ovratnica in povodec, ob posvojitvi mačke pa transportni boks

Psi na voljo za posvojitev so veterinarsko oskrbljeni, mikročipirani, cepljeni proti steklini in kužnim boleznim, samice tudi sterilizirane. Posvojnina psa znaša 54,90€.

Mačke na voljo za posvojitev so veterinarsko oskrbljene, mikročipirane, cepljene proti kužnim boleznim, samice sterilizirane ter samci kastrirani. Posvojnina mačke znaša 42,70€.

anja.scuka@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar jezeran
    jezeran 05:16 03.april 2024.

    Banksterji majo čas to delat med službo