Trajnostno
143 ogledov

Za te projekte je na voljo 10 milijonov evrov

elektrika, cena, stanje Profimedia
Agencija za energijo je objavila nov javni poziv k prijavi projektov proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije ter v soproizvodnji toplote in električne energije z visokim izkoristkom za vstop v podporno shemo.

Kot je v sredo objavila agencija, bo naredila izbor projektov za nove in obnovljene proizvodne naprave oziroma skupine projektov za nove proizvodne naprave na obnovljive vire energije ter s soproizvodnjo električne energije in toplote z visokim izkoristkom, razen za tovrstne naprave na zemeljski plin. Za električno energijo, proizvedeno v izvedenih napravah iz izbranih projektov, bodo proizvajalci lahko pridobili podporo.

Prijavitelj mora ponuditi ceno elektrike, proizvedene v proizvodni napravi, ter navesti načrtovano letno količino proizvedene elektrike. Ponujena cena ne sme presegati vrednosti referenčnih stroškov.

Na voljo je 10 milijonov evrov, prijava projektov pa je mogoča do 26. februarja 2024

Za projekte proizvodnih naprav investitorjev, katerih izvedba je glede na predpise s področja gradnje pogojena z veljavnim gradbenim dovoljenjem, je prijava projekta pogojena s predložitvijo gradbenega dovoljenja.

Promotorji morajo medtem za izbrane projekte v 30 dneh od vročitve sklepa o potrditvi projekta predložiti zavarovanje za izvedbo potrjenega projekta v višini enega odstotka investicijske vrednosti projekta, so še pojasnili na agenciji za energijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.