3 ogledov

Trezne sploh ne seksajo

Najprej viski, potem cigareta. Žurnal24 main
Milijoni žensk morajo pred seksom zvrniti vsaj kakšen kozarček, saj niso dovolj samozavestne, da bi se "tega" lotile povsem trezne.

Študijo med 30 tisoč Britankami, starimi od 18 do 50 let, je izvedlo kozmetično podjetje Femfresh, ugotovitve pa so bile nadvse zanimive. Skoraj polovica (48,5 odstotkov) je med seksom raje pod vplivom alkohola, saj se tako lažje znebijo zadržkov in so med rjuhami bolj avanturistične.

Le kako mu je bilo ime?

Raziskava je poleg tega razkrila, da je ženska v povprečju spala z osmimi moškimi, a je bila vsaj pri petih pijana, ob dveh priložnostih pa se naslednji dan ni zmogla spomniti niti partnerjevega imena.

40 odstotkov je bilo vedno malce okajenih, ko so s partnerjem seksale prvič, šest odstotkov pa jih še nikoli ni seksalo treznih. Več kot polovica meni, da je pitje del zmenka oziroma procesa dvorjenja, zato je spolni odnos pod vplivom alkohola zanje pričakovan. Zanimivo (oziroma grozljivo) je tudi, da 14 odstotkov žensk v razmerju ne more v posteljo s partnerjem, če pred tem ne izpijejo kozarca vina.

"Dejstvo, da alkohol igra tako pomembno in povezovalno vlogo v ljubezenskem življenju mnogih žensk, kaže, da jim manjka samozaupanja v postelji. Čeprav veliko žensk trdi, da pijejo pred seksom le zato, ker je to del predigre, večina sploh ne bo pristala na spolne odnose, če se niso pred tem opogumile s čašo močnega. Ob takšnih priložnostih pa so enkratne avanture več kot verjetne,"
je rezultate raziskave komentirala Kathryn Lakeland iz podjetja Femfresh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.