Uporabno
5827 ogledov

10 nasvetov za naj žar zabavo

Zabava na vrtu Zabava na vrtu
Če načrtujete žar zabavo na svojem vrtu, je zanjo prav zdaj idealen čas.

Vreme je popolno, mrčes se ni razpasel, vabila bodo še pred dopusti veseli vsi prijatelji in sorodniki. Poskrbite, da bo vaša žar zabava polna edinstvenih božanskih okusov, ki bodo poželi same pohvale. Za vas smo pripravili deset nasvetov, da bo vaša žar zabava še uspešnejša.

1. Po čem si jo bodo zapomnili?

Na začetku razmislite, kakšne hrane in pijače si želite, po čem si bodo povabljeni zapomnili zabavo. Seveda zabavo prilagodite tudi svojim gostom; če so med njimi sami vegetarijanci, naj bo zelenjavno obarvana, če so na zabavi otroci, veliko pozornosti posvetite njihovemu okusu. Če boste na zabavo vabili družine z otroki in za najmlajše ne boste poskrbeli, se na zabavi ne bodo sprostili niti njihovi starši. Za starše bo največje veselje, da se bodo zabavali njihovi otroci, zato res veliko pozornosti posvetite njim. Pripravite jim hrano v obliki živali, vsekakor poskrbite tudi za sladoled, otroško najljubšo poletno hrano ...

V stilu vaše zamisli za zabavo oblikujte vabila – predhodno se lahko odločite tudi za barvo, ki bo krasila zabavo in takšna naj bodo tudi vabila. Ta naj vsebujejo vse potrebne informacije. Na njih naj piše, kaj gostje potrebujejo za zabavo, podajte navodila za prihod, če bo kdo prvič v vašem kraju.

Vrt | Avtor: Profimedia Profimedia
2. Okrasite vrt

Lepo okrašen vrt je pomemben del zabave, saj smo ljudje vizualna bitja. Pri točki ena ste se že odločili, kakšne barve bo zabava, tako bo zdaj vse lažje. Za dekoracijo lahko poskrbijo baloni, lampijoni, pisano cvetje. Morda je prav pred vrtno žar zabavo čas, da kupite nov cvetoči grm in ga posadite na svoj vrt. Z njim boste dolgoročno okrasili prostor pred hišo. Če bo zabava tudi v večernih urah, je zelo pomemben del dekoracije nočna razsvetljava. Poleg raznih svetil so tu še tradicionalne dišeče svečke, ki odganjajo komarje, lahko se odločite celo za mogočne bakle.

3. Naj bo vse čisto

Gostje ne bodo navdušeni, če bo na žar zabavi polno smeti, pa tudi kilogrami odpadkov po zabavi niso dobrodošli. Težave se lotite še pred začetkom; na rob »prireditvenega« prostora postavite več smetnjakov z jasnimi napisi za ločevanje odpadkov.

Ob tem razmislite tudi o načinih, da bo odpadkov manj: uporabljate lahko le pralen pribor, veliko hrane in pijače lahko ponudite v kozarcih za vlaganje. Tako lahko gostje ob koncu piknika svoje ostanke odnesejo domov, v nasprotnem primeru jim kozarce lahko podarite. V ta namen še pred zabavo okrasite kozarce z njihovimi imeni ...

Piknik | Avtor: Piknik Piknik
4. Meso marinirajte več ur

Seveda je osrednja rdeča nit žar piknika prav hrana, zato ji morate posvetiti veliko pozornosti. Le kaj je bolj mamljivega od dišečega mesa na žaru, ki je dobro mariniran, pravilno pečen in postrežen ...

Če boste pripravljali sočne zrezke, morate zanje poskrbeti že nekaj ur pred peko. Po mesu vsaj tri ure pred peko potresite Knorr začimbno mešanico s 100 % naravnimi sestavinami.

Izbirate lahko med Knorr Grill začimbno mešanico s česnom, ki jo uporabite za vse vrste mesa (pet gramov mešanice za približno sto gramov mesa). Če ste se odločili za peko perutnine, lahko uporabite Knorr začimbno mešanico za perutnino, ki jo sicer lahko uporabite za vse vrste mesa. Tudi Knorr začimbna mešanica za meso na žaru se odlično poda k vsem vrstam mesa, z njo boste res pravi mojster žara.

Začimbam Knorr dodajte še olje in marinirajte nekaj ur. Pri tem bodite pozorni, da mesa pred peko ne solite. Tako se bo med pečenjem iz njega izcedilo manj soka, na koncu pa bo bolj sočen in enakomerno pečen.

Kuharji sicer za peko mesa na žaru priporočajo bolj mastne kose, kot so telečja ali svinjska zarebrnica ali rebra, svinjska vratovina, zrezki zunanjega stegna in podobno. Na koncu, ko je meso že pečeno, ga solite in oplemenitite s slastno Hellmann's omako.

5. Zelenjava

Ni pomembno, ali ste mesojedec ali imate raje vegi dobrote. Zelenjava je vedno dobrodošla. Tudi to začinite z dišečimi Knorr začimbami še pred samo peko. Nežne bučke, rdeča sočna paprika in sveži jajčevci so vedno slastni. Vsekakor k poletnim zabavam sodijo solate, ki jih lahko predhodno pripravite v kozarce za vlaganje. Gostje si nato sami dodajo priljubljen preliv in uživajo v dobrotah narave.

6. Omaka, omaka, omaka

Ne glede na to, ali boste gostom ponudili obilico zelenjave z žara, pečen sir na žaru ali slastne mesnine, ni pravega okusa in ni prave žar zabave, če jim ne boste ponudili najboljših Hellmann's omak. Z njimi si bodo gostje sami popestrili okuse in prilagodili jedi svojim željam. Pri stresni pripravi piknikov omare kaj hitro pozabimo, a so ključnega pomena, da bodo gostje s pojedino res zadovoljni.

Zdaj jih lahko presenetite s Hellmann's novimi omakami brez umetnih barvil in z novo priročno embalažo. Za ljubitelje pekoče hrane je tu Hellmann's pikantna paradižnikova omaka s česnom, izbirate lahko še med Hellmann's omako s česnom in Hellmann's gorčično omako. Nikar ne pozabite na tradicionalne Hellmann's omake za žar z različnimi okusi, s čilijem in česnom ali gorčico, za ljubitelje medu ponudite še Hellmann's BBQ omako za žar z medom. 

Hellmann's | Avtor: Hellmann's Hellmann's

7. Vizualno privlačna pijača

Pijača na zabavi naj ne bo le okusna, ampak tudi privlačna. Postrežena naj bo v velikih kozarcih s slamicami, v njej naj plavajo koščki sadja, ledu in dišavnic. Tudi tu lahko uporabite velike in priročne kozarce za vlaganje ...

8. Osvežilni prigrizki

V hudi vročini obiskovalcem ne bo prijala samo težka hrana, najbolj jim bo šla v slast osvežilna hrana, denimo sadje, zelenjava ali sladoled. Imejte skrinjo, polno sladolednih lučk, gostje naj čez dan jedo narezano sadje in zelenjavo.

Piknik | Avtor: Profimedia Profimedia
9. Glasba

Vnaprej pripravite glasbo, ki jo prilagodite željam gostov. Lahko naredite tudi poseben seznam glasbe za čez dan in posebnega za mirnejši večer. Pri tem res ne izbirajte samo takšne, ki je všeč vam, ampak se prilagajajte trendom, ki jih slišite po radiu.

10. Zabavajte se

Šport je vedno dobrodošel, predvsem ob dobri pojedini. Igre z žogo so vedno zmagovalne: postavite dva gola in igrajte nogomet, lahko pa si samo podajate žogo v krogu. Seveda aktivnosti prilagodite vašemu prostoru. Za najmlajše je vedno zabaven bazen, pa četudi le napihljiv z malo vode. Pobrskajte po spletu in poiščite zabavne igre, ki so primerne za vaše goste. Z igrami se bodo obiskovalci povezali in zabavali.