Uporabno
1256 ogledov

11. Weekend media festival

WMC
Tomo Ricov in Nikola Vrdoljak o najboljšem Weekendu v letu

Čez natančno mesec dni, natančneje med 20. in 23. septembrom, se začenja 11. Weekend Media Festival, največji tovrstni festival v regiji. O Weekendu, ki bo tudi letos potekal v stari tobačni tovarni v Rovinju, smo se pogovarjali z direktorjem festivala Tomom Ricovim in programskim direktorjem Nikolo Vrdoljakom.

Letošnji Weekend Media Festival bo v znamenju evropskih prestolnic Berlina in Pariza. Zakaj ste izbrali ravno ti dve sodobni velesili?

TOMO RICOV: Posebej nas veseli, da bosta partnerici letošnjega Weekend Media Festivala vodilni evropski gospodarski sili Francija in Nemčija, ki sta hkrati tudi multikulturni prestolnici ter zbirališče umetnikov, intelektualcev in inovatorjev. Državi sta izkoristili svojo raznolikost, ki je ključna za ohranjanje njune dinamičnosti in stalnega napredka. In ravno te na videz nezdružljive ideje so bile navdih za letošnji Weekend.

Katerim vodilom sledite pri oblikovanju programa festivala?

NIKOLA VRDOLJAK: Pri oblikovanju programa skušamo zajeti vse ključne teme panog, ki jih pokrivamo. Prvo vodilo je, da k sodelovanju povabimo ključne ljudi iz regije. Drugo so globalni trendi, s katerimi nas seznanijo predavatelji iz večjih in razvitejših trgov. Tretje so delavnice, na katerih lahko udeleženci pridobijo nova znanja. Na Weekendu skušamo spodbujati nove trende in ob tem ostati pozitivni. Ne želimo se ukvarjati le s trenutnim stanjem, temveč aktivno sodelovati pri oblikovanju novih trendov.

Katere govorce boste letos pripeljali v Rovinj?

NIKOLA VRDOLJAK: Za 11. Weekend imamo pripravljen zanimiv nabor gostov, ki bodo pritegnili pozornost številnih obiskovalcev. Med njimi bodo znani avanturist Davor Rostuhar, trenutno največja zvezda hrvaške književnosti Kristian Novak ter profesor in vodja Oddelka za komunikologijo na Univerzi v Ljubljani Dejan Verčič. Iz New Yorka v Rovinj prihaja Jason Jercinovic, globalni vodja marketinških inovacij v priznani ameriški agenciji Havas, ki je eden izmed voditeljev uporabe umetne inteligence v marketingu.

Katere novosti lahko pričakujemo na letošnjem Weekendu?

TOMO RICOV: Vsako leto se trudimo pripraviti mnoge novosti in enako je tudi letos. Udeleženci jih bodo občutili skozi predavanja in spremljajoči program. Poseben poudarek bo na umetniškem delu festivala, veliko sprememb pa bo deležen tudi sam prostor festivala. Ta bo bolj interaktiven, kar bo zagotovilo povsem novo izkušnjo za obiskovalce dogodka.

Kako načrtujete preseči lanskoletni zabavni program?

NIKOLA VRDOLJAK: Weekend je od nekdaj poznan po edinstveni kombinaciji najboljših panelov in predavanj ter mreženja in zabave. V Rovinju nas letos čaka raznovrstni glasbeni program in druženje dolgo v noč. Obiskovalci lahko pričakujejo sprostitev in zabave, o katerih se bo govorilo še celo leto. Zabavni program bodo tudi letos obogatila številna znana imena, vendar pa ne želim razkriti preveč.

Pridite in spoznajte sami!

 | Avtor: WMC WMC