Uporabno
255 ogledov

3D izris kuhinje za izdelavo kuhinje po meri

Prevc.si Prevc.si
Kuhinje niso namenjene le kuhanju in pripravi hrane, ampak so skupaj z jedilnico postale središče družinskega dogajanja in druženja ob hrani. Prav zato je pomembno, da ob nakupu nove kuhinje sledimo tako trendom in slogom, ki se dopolnjujejo z ostalim pohištvom v domu, kot funkcionalnosti, ki je izražena s modernimi kuhinjskimi elementi, ki nam vsekakor olajšajo delo.

Ker pohištvo kupujemo za daljše obdobje, je pomembno zagotovilo, da je izdelava kakovostna in hkrati, da so materiali trajni in vzdržljivi. Da bi lahko čim bolj optimalno zapolnili prostor, je smiselno, da so kuhinjski elementi izdelani po meri. Natančen 3D izris kuhinje z izmero in svetovanjem na domu lahko naročite v salonu pohištva Prevc ali na spletni strani prevc.si. Izbirate pa lahko med kuhinjami dveh najbolj priznanih blagovnih znamk, Alples in Danküchen. V ponudbi so različni slogi kuhinj - rustikalni slog pohištva s pridihom podeželja, klasične ali pa moderne kuhinje. Pri tem lahko izbirate med številnimi barvami v kombinaciji z različnimi lesnimi dekorji.

Svetujemo vam spletno prijavo na 3D izris kuhinje: https://prevc.si/3d-izris-pohistva.

Prevc.si | Avtor: Prevc.si Prevc.si

Izris kuhinje, izmera prostora in svetovanje ob nakupu

Natančen izris kuhinje je pomemben predvsem zato, da lahko v prostor postavimo vse kuhinjske elemente, ki jih potrebujemo. Pri tem strokovnjaki upoštevajo tudi najbolj optimalen razpored in vgradnjo bele tehnike. Izris kuhinje zajema več korakov. Najprej je potrebno izmeriti prostor in pri tem v meritve zajeti napeljane elektro in vodovodne inštalacije, okna in vrata. Nato svetovalec predstavi različne vzorce lesa in materiale, zato da bi lažje določili izbrane elemente kuhinje, saj so nekateri materiali bolj kompaktni in debelejši od drugih. Izris kuhinje nato dobi 3D podobo, ki se jo izriše v računalniku. Tako si lahko bolje predstavljamo, kako bo kuhinja na koncu izgledala, pri tem pa lahko po potrebi spremenimo določene kuhinjske elemente ali jih drugače kombiniramo, prestavljamo, dodajamo ali umikamo. V tej fazi se odločimo za obliko in položaj ročajev ter debelino in globino pultov. Nato se prične izbor gospodinjskih aparatov, barv sten ter po potrebi priprava ali prilagoditev vodovodnih in električnih inštalacij, določitev položaja osvetlitve in ne nazadnje skrb za celostni izgled kuhinje. Odločimo se lahko tudi za stenske obloge kuhinje, ki so lahko v kamnu, kaljenem steklu ali lesnem dekorju kuhinje. Keramične ploščice so prej izjema kot pravilo in še to le pri rustikalnih kuhinjah.

Glavni kuhinjski elementi v prostoru

Prednost kuhinje po meri je v takšni postavitvi kuhinjskih elementov, da je celoten prostor hkrati funkcionalen, sodobno zasnovan in vizualno dovršen. To je še posebej koristno, če želimo v manjšem prostoru postaviti večje število kuhinjskih elementov. Dodaten prostor lahko pridobimo s kuhinjskimi elementi do stropa, predali v  podnožju in večjo globino elementov. Običajno izris kuhinje vključuje tudi dve ali tri običajne ali shranjevalne omare. V te omare se lahko vgradita pečica in hladilnik. Če imamo več prostora, pa lahko v kuhinjo postavimo tudi delovni otok ali polotok, ki predstavlja središče prostora. Kuhinja z otokom je v zadnjih letih najbolj priljubljena izbira pri naših strankah. Kuhinjski elementi brez delovnega pulta ne bi bili popolni. Pri tem globlji pulti omogočajo več delovne površine in dodatno površino za shranjevanje. Kuhinjski elementi pod delovnim pultom zajemajo predale s polnim izvlekom in mehkim zapiranjem ali pa izvlečne košare ter predale v podnožju. Nad delovnim pultom oziroma pod stenskimi kuhinjskimi elementi pa lahko steno obložimo s kamnom, kaljenim steklom ter lesnim dekorjem.

Prevc.si | Avtor: Prevc.si Prevc.si

Dodatki za kuhinjo in gospodinjski aparati

Različni dodatki za kuhinjo so že vključeni v 3D izris kuhinje, zato da gospodinjski aparati ustrezajo dimenzijam pohištva. Salon kuhinj Prevc nudi dodatke za kuhinjo različnih proizvajalcev s priznanimi blagovnimi znamkami. V kuhinje oziroma visoke omare lahko vgradimo različne vrste pečic, v ta sklop vgradne bele tehnike spadajo tudi hladilniki, zmrzovalniki in pomivalni stroji. Kuhinje je potrebno opremiti s kuhalnimi ploščami –izbirate med indukcijsko, plinsko ali steklokeramično ploščo. Strokovnjaki pri montaži vgradijo tudi napo, armature ter pomivalno oziroma kuhinjsko korito različnih dimenzij. Kuhinjam z večjo delovno površino se lahko vgradi granitno ploščo za rezanje in pripravo hrane. Granitne plošče na pultu so zelo trpežne, zato prenesejo večje mehanske, kemične in toplotne obremenitve. V delovni pult pa je mogoče vgraditi tudi potopne vtičnice, ki so namenjene za prikladno polnjenje električnih gospodinjskih pripomočkov ali drugih elektronskih naprav.

Salon kuhinj Prevc in prodajni program

V salonu kuhinj Prevc v Žabnici in Alples Studiu BTC v Ljubljani  je na voljo prodajni program Alples in Danküchen kuhinj, prav tako si vse lahko ogledate tudi na spletni strani prevc.si Kuhinje obeh blagovnih znamk so narejene po elementih in po meri. Svetujemo vam izris kuhinje v več možnih postavitvah tako za velike kot za manjše prostore, prav tako vam najdemo prostorsko rešitev za mansardna stanovanja in garsonjere. Na spletni strani prevc.si si lahko ogledate številne vaše zgodbe že opremljenih kuhinj.

Svetujemo vam, da se prijavite na neobvezujoči izris pohištva za vašo novo sanjsko kuhinjo: https://prevc.si/3d-izris-pohistva.

Povezave:

Danküchen kuhinje: https://dankuchen-prevc.si/
Alples kuhinje: https://prevc.si/kuhinje-in-jedilnice/alples-kuhinje
Moderne kuhinje: https://prevc.si/kuhinje-in-jedilnice/moderne-kuhinje
Rustikalne kuhinje: https://prevc.si/kuhinje-in-jedilnice/rustikalne-kuhinje