Uporabno
8322 ogledov

4 nasveti za kakovosten počitek in dober spanec

Dedoles
1/3
Dedoles
Spanje je ena najprijetnejših dejavnosti, je naravna in potrebna ter našemu telesu omogoča, da se sprosti in obnovi. Raziskave kažejo, da odrasli ponoči potrebujejo približno 8 ur spanja, vendar pa ima vsaka oseba drugačen cikel spanja. Nekaterim zadostuje 7 ur, drugi se počutijo dobro in budno po 5 urah. Tukaj je nekaj nasvetov, kako si zagotoviti kakovosten počitek in dober spanec.

Ustvari primerno spalno okolje

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Okolje spalnice lahko vpliva na kakovost spanca in določa, kako pogoste se zbujaš ponoči. Če je okolje zdravo, spodbuja zdrav spanec. Naj bo spalnica temna, tiha in primerno ohlajena. Priporoča se temperatura do 22 °C. Morda je težje zaspati tudi zaradi hrupa. Če imaš v sobi, kjer spiš, uro z glasnim tiktakanjem, jo zamenjaj za digitalno, ki nima zvoka.

 

Popolna tema s spalno masko

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Če te moti svetloba ali nimaš priložnosti, da bi doma ustvaril popolno temo, je spalna maska odličen pomočnik. Spalne maske ti lahko pomagajo zaspati bolj naravno in hitro. Res se splača izbrati udobno masko, ki je mehka na dotik. Z živahno Dedolesovo spalno masko si ne boš le izboljšala kakovosti spanca, temveč tudi razpoloženje! S to spalno masko te med spanjem ne bodo motili svetlobni žarki, tvoja jutra pa bodo 100 % bolj vesela. Ta nov izdelek je na voljo v različnih barvah in motivih, zato lahko vsaka zaspanka izbere tisto, ki ji je najbolj všeč.

V hladnejših dneh posezi po toplih nogavicah

Čeprav je bolje, da je spalnica ponoči hladna, morajo noge ostati tople. Zaradi mrzlih okončin se pogosto ne moremo sprostiti, po celotnem telesu pa se širi mrzlica. Mehke in ohlapne nogavice bodo dovolj, da ohraniš toploto. Živahne Dedolesove nogavice te ne bodo le ogrele, temveč tudi spravile v dobro voljo! Lahko nosiš ujemajoče se nogavice s svojim partnerjem ali celo svojimi malčki. Na primer motiv ovce in oblakov ti bo nedvomno zagotovil trden spanec in veliko lepše jutro.

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Veseli copati za popolno udobje

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Ko se dobro naspiš in prebudiš, je ob postelji dobro imeti par udobnih copat. Popolnoma novi Dedolesovi copati ne bodo le zagotovili popolnega udobja tvojim nogam, temveč ti bodo tudi izboljšali razpoloženje. Samo izberi svoj priljubljen motiv in širi veselje, kamorkoli stopiš. Poleg tega bodo veseli copati poskrbeli, da bo tvojim nogam ves dan toplo in prijetno.

Več živahnih izdelkov in motivov lahko najdeš na www.dedoles.si