Uporabno
125 ogledov

5 korakov in 5 minut za online sklenitev dopolnilnega zavarovanja

Dopolnilnozavarovanje.si Dopolnilnozavarovanje.si
Četudi se vam mudi z odhodom na dopust, vam 5 minut časa lahko prihrani veliko stroškov in nevšečnosti. Pomagamo vam s 5 koraki do spletne sklenitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Zadnje leto je pripomoglo k večji uporabi različnih digitalnih storitev, med katere spada tudi zavarovalništvo. Sklenitev večine zavarovanj je tako mogoče opraviti povsem prek spleta, brez obiska poslovalnice ali obiska zastopnika na domu.

Na spletni strani dopolnilnozavarovanje.si so online storitev ponujali že več let pred pandemijo, a je njihova storitev »Online zavarovanje« še vedno odličen primer, kako preprosta je sklenitev zavarovanja na daljavo.

Glavna prednost takšne sklenitve je seveda ta, da lahko vse opravite z domačega naslanjača. Ker gre za spletno storitev, je ta na voljo 24 ur na dan. Sklenitev dopolnilnega zavarovanja preko spleta vam omogoča tudi, da zavarovanje sklenete ravno takrat, ko ga potrebujete in za čas, ki ga potrebujete. Seveda pa zavarovanja, tudi ob sklenitvi prek spleta, ne morete skleniti za nazaj.

V Sloveniji dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice: Vzajemna, Generali in Triglav Zdravje. Podjetje e-Zavarovanja vam omogoča sklenitev dopolnilnega zavarovanja prek spleta pri vseh treh. Sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je povsem preprosto za vse starostne skupine.

Dopolnilnozavarovanje.si | Avtor: Dopolnilnozavarovanje.si Dopolnilnozavarovanje.si

Primerjajte cene in ugodnosti

Preden se odločite za izbiro zavarovalnice, je treba seveda primerjati cene in preveriti dodatne ugodnosti, ki vam jih nudijo ob sklenitvi. Medtem, ko se cene razlikujejo največ za evro pri mesečnem obroku, pa so nekoliko večje razlike pri ugodnostih teh treh zavarovalnic.

Medtem, ko vam povsod obljubljajo bon v višini 10 evrov za nakupe v trgovinah Spar ali Mercator, pa Vzajemna nudi bon v vrednosti 35 evrov v priljubljeni športni trgovini ExtremeVital.

Pri Generaliju vam ob online sklenitvi njihovega dopolnilnega zavarovanja brezplačno ponudijo storitev Asistenca zdravje, kjer vam hitro pomagajo do specialista ali diagnoze.

Primorci pa se bodo verjetno razveselili, poleg wellness darilnega bona, 30 odstotnega popusta pri nakupu pol ali celodnevne karte za kopanje v morskem parku Laguna Bernardin.

Izberite ponudnika

Ko ste se torej odločili za eno izmed treh zavarovalnic, kliknite na izbranega ponudnika in pred vami se odpre obrazec, kamor vpišete vaše osebne podatke. Poleg številke zdravstvene kartice boste potrebovali tudi davčno številko. Sledijo vaši kontaktni podatki, kjer boste morali poleg elektronskega naslova pustiti tudi telefonsko številko.

Na koncu postopka sklenitve boste morali vedeti še tri pomembne reči. Najprej boste morali označiti trenutno dopolnilno zavarovanje, če ga že imate sklenjenega pri eni od zavarovalnic, pa bi želeli ga tam prekiniti in skleniti pri drugi zavarovalnici. Takšna menjava dopolnilnega zavarovanja je preprosta.

Zavarovanje, tujina, potovanje, počitnice, dopust | Avtor: Profimedia Profimedia

Ali imate še veljavno dopolnilno zavarovanje z vsemi kritji?

Nekateri v to niste prepričani, morda zaradi krajšega obdobja neplačevanja mesečnih premij, ali ker imate še veljavno polico dopolnilnega zavarovanja in vsa ustrezna kritja. To lahko preverite na strani ZZZS. Vpisati morate le številko, ki je napisana na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja pod čipom kartice.

Če ste dopolnilno zavarovanje že imeli sklenjeno, pa vam sedaj spletna stran ZZZS javi, da dopolnilnega zavarovanja nimate sklenjenega, najprej pokličite zavarovalnico. Zgodi se namreč lahko, da vam zaradi neplačevanja več mesečnih položnic, zavarovalnica ukine kritje, zavarovalne police pa ne prekine.

Na koncu morate potrditi še, da za sklenitev dopolnilnega zavarovanja nimate 3-mesečne čakalne dobe in da niste dolžni plačevati doplačila na premijo, ko se premija poviša za 3% za vsako polno leto, ko zavezanec ni imel urejenega dopolnilnega zavarovanja.

Kako hitro potrebujete kritje?

Povsem na koncu morate izbrati datum začetka novega zavarovanja. Prvi možni dan veljavnosti je dan po sklenitvi. Če npr. sklenete zavarovanje pol ure pred polnočjo, boste imeli vsa kritja že čez pol ure.

Celoten postopek online sklenitve dopolnilnega zavarovanja traja manj kot 5 minut. Izjemno kratek čas, ki lahko spremeni marsikaj. Zato ne oklevajte.