Uporabno
2723 ogledov

5 nasvetov, kako urediti vaše finance

Triglav skladi Arhiv
Kaj bi si v tem trenutku privoščili, če bi prejeli prihranke, v katere ste vlagali zadnjih deset, petnajst let? Bi si kupili nov avto, bi vložili v nov dom, bi si kupili čoln ali povsem novo pohištvo? Začnite že danes z bolj preudarnim in odgovornim upravljanjem svojih financ, v ta namen smo za vas pripravili koristne nasvete.

Ponujamo vam 5 odličnih izhodišč, kako se lahko na dostopen in preprost način seznanite z bolj preudarnim in odgovornim upravljanjem financ. Preverite izbrane predloge, s katerimi boste sprejemali še boljše finančne odločitve. 

1. Še nimate finančnih ciljev?

Jasna določitev finančnih ciljev je prvi korak do vaše finančne neodvisnosti. Jih že imate? Vsi si želimo boljše pokojnine, novega doma ali sanjskih počitnic. Vendar dokler želja ne spremenimo v realne cilje z načrtom, jih zagotovo ne bomo uresničili. Zato je ključno jasno določanje kratkoročnih, srednjeročnih in dolgoročnih ciljev.

2. Znebite se slabih navad

Mogoče poskušate že dlje časa privarčevati nekaj denarja, vendar vam ne uspeva najbolje. To ne pomeni, da se ne trudite dovolj, temveč da so nekatere vaše navade tako zasidrane, da jih verjetno niti ne opazite. 

3. Finančna rezerva

Se vam kdaj zdi, da vas življenje ravno po odločitvi, da začnete varčevati, rado preseneti z nujnimi stroški? Nepričakovanih dogodkov v življenju ne moremo preprečiti, zato je pomembno, da smo nanje pripravljeni. Poskrbite za finančno rezervo, to je denar, ki ga načrtno varčujete za nepričakovane situacije.

Vas zanima, koliko lahko s svojimi sredstvi privarčujete? Poiščite odgovor s pomočjo vlagateljskega kalkulatorja.

4. Majhni zneski, velike želje

Prednost vlaganja in plemenitenja premoženja je v tem, da vaš denar dobi dolgoročno priložnost za rast. Tako lahko tudi majhni redni zneski tekom 10 ali 15 let zrastejo v prihranke, s katerimi lahko uresničite tudi velike želje. Veste, da pri Triglav Skladih lahko vlagate že s 30 EUR mesečno?

5. Izkoristite pravi čas z naložbo, ustvarjeno za vas.

Nehajte  čakati na »boljše čase«, vedno je namreč pravi čas za pričetek varčevanja in vlaganja. Investirajte v kar verjamete! Kateri tip varčevanja je pravi za vas? Rešite kviz in odkrijte!

Svet se spreminja, prihajajo novi izzivi, s katerimi se moramo kot posamezniki vedno znova soočati. Zato so Triglav Skladi v preteklem letu predstavili štiri nove sklade, ki so prilagojeni času v katerem živimo. Triglav Zeleni, Triglav Tehnologija, Triglav Aktivni in Triglav Preudarni so odgovor na najnovejše trende s področja naložb. Vlagateljem nudijo možnost, da svoja sredstva izpostavijo trendom, ki imajo pomemben dolgoročni potencial za rast. Odgovarjajo potrebam današnjih investitorjev in odsevajo njihove vrednote, ki pa so lahko zelo različne.

Samo s klikom pridobite brezplačni osebni varčevalni načrt za naložbo v vaš najljubši Triglav sklad.

Za več nasvetov se obrnite na izkušene strokovnjake pri Triglav Skladih  ki vam bodo z veseljem pomagali z brezplačnimi finančnimi nasveti na številki 080 10 19, info@triglavskladi.si  – dogovorite se lahko tudi za video klic.

*Več o pogojih in trajanju trženjske akcije družbe Triglav Skladi d.o.o., Ljubljana ter o opozorilih za vlagatelje na triglavskladi.si.