Uporabno
1116 ogledov

5 razlogov za namestitev čistilnika zraka v otroško sobo

Daikin Daikin
Otroci lahko predstavljajo največje veselje v hiši. Njihovo zdravje in dobro počutje je glavna in prednostna naloga staršev, ki skrbijo tudi za najmanjše podrobnosti vsakdanjega načina življenja svojih odraščajočih srčkov.

Kadar razmišljamo o najboljših načinih za skrb otrokovega zdravja, se pogosto osredotočamo na prestižno izobraževanje, hranljivo in zdravo prehrano ter oblikovanje športnih navad. Čeprav so to resnično pomembni dejavniki, obstaja še en element, s katerim bi lahko starši poskrbeli za bistveno izboljšanje zdravega načina življenja svojih otrok - čist zrak.

Danes dobro znano dejstvo prikazuje, da je na žalost zrak v zaprtih prostorih lahko do 500% bolj onesnažen kot zunanji zrak. Nesporno je, da ima dihanje prečiščenega zraka veliko koristi za naše počutje lahko pa ima še večji vpliv na življenje naših odraščajočih otrok. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj razlogov, zakaj morate resno razmisliti o namestitvi enote za prečiščevanje zraka, kot je najsodobnejša rešitev podjetja Daikin, v otroško sobo.

 1. Preprečevanje bolezni

Onesnažen zrak ima lahko močan vpliv na mlade, njihov rastoč organizem in lahko sproži vrsto zdravstvenih težav, kot so alergije, otroška astma, večje tveganje za raka in bolezni srca ter ožilja. Ne skrbite, panika ni potrebna! Malo svežega zraka lahko to tveganje izjemno zmanjša.

Daikin | Avtor: Daikin Daikin

2. Zdravi vdihi, danes in jutri

Zdrav in čist zrak v otroški sobici je resnično pomemben za njegova pljuča. Znano je dejstvo, da otroci vdihnejo približno polovico več zraka na kilogram svoje teže. Medtem ko se njihova pljuča še vedno razvijajo, večkrat vdihujejo večjo količino zraka, zaradi česar so izjemno občutljivi na kakovost zraka v zaprtih prostorih. Statistični podatki Svetovne zdravstvene organizacije žal kažejo, da več kot 90% otrok, mlajših od 15 let po vsem svetu vdihuje onesnažen zrak. To je skoraj 2 milijardi otrok s približno 25% svetovnega prebivalstva. Pomagajte svojim otrokom, da bodo vdihovali svež zrak, ki si ga zaslužijo, s čistilnikom zraka.

3. Zračne kemikalije in toksini

Poleg potencialnega prahu, cvetnega prahu in bakterij, ki jih lahko imamo zaradi slabega zraka v zaprtih prostorih, je v sobici našega otroka še veliko drugih kemikalij. Samo pomislite na njihove vsakdanje dejavnosti. Radi tečejo, se kotalijo po tleh, igrajo s svojimi najljubšimi hišnimi ljubljenčki, hitijo neposredno iz blatnega igrišča do akcijskih figur in knjig na svoji postelji .... Otroci so resnično dinamični in imajo aktiven življenjski slog, kar pogosto lahko vpliva na to da so izpostavljeni onesnaženemu zraku. Čudovit način, kako poskrbeti za to situacijo je, da za njihovo spalnico zagotovite čistilnik zraka, kot so najsodobnejši izdelki podjetja Daikin. Ali ste vedeli, da imajo edinstveni čistilniki zraka podjetja Daikin, kot je model MCK55W, ekskluzivno funkcijo Streamer Discharge, ki brez truda razgradi vse vrste zračnih alergenov, vključno z virusi in bakterijami?

4. Priporočila za dober nočni spanec

Vsi vemo, kako dobro in sveže se počutimo po dobrem spancu. Naši otroci imajo še večje potrebe po nočnem počitku. Za spanje potrebujejo približno 11 do 13 ur, odvisno od njihove starosti. Tako raste njihov organizem, vzdržujejo zdravo telesno težo, se borijo z virusi in povečajo svoje učne sposobnosti ter produktivnost.

Spomnite se, kdaj ste nazadnje spali nekje v gorah. Čist in svež zrak v gorah močno vpliva na globino spanja in vsako jutro nam lahko predstavlja nov začetek, ki si ga zaslužimo. Z edinstvenimi čistilniki zraka Daikin lahko zagotovite enak gorski svež zrak za otroške spalnice tudi v stanovanju v središču najbolj prometnega mesta. Ne rabimo skrbeti, da so čistilniki zraka lahko preglasni za nočni spanec naših otrok, saj Daikin ponuja edinstveno tehnologijo, ki deluje na ravni šepeta 19 db(A)!

Daikin | Avtor: Daikin Daikin

5. Dober vzor

V današnjem svetu postajajo globalna okoljska vprašanja vedno bolj resna. Začenjamo razumeti, kako močno odgovorni smo za globalno onesnaževanje zraka. Odličen način, da k temu izboljšanju prispevamo še več, je poučevanje svojih otrok o naši naravi.

Pogovorite se z njimi o onesnaženosti zraka, razpravljajte o tem, kako lahko majhne odločitve, ki jih vsak dan sprejmemo, zagotovijo boljšo prihodnost vsem. Ustvarite si navade in pomagajte otrokom, da se naučijo skrbeti za svoje telo, zdravje, hrano in zrak, ki ga dihajo. Pokažite jim pomen dobrega, čistega zraka, ko so mladi in lahko ste prepričani, da bodo zanj še naprej skrbeli, ko se bodo starali. Vsi vemo, kako močna so načela, ustanovljena v zgodnjih letih našega življenja. Ne pozabite, da Daikinovi edinstveni čistilniki zraka ponujajo različne lahko dostopne funkcije, zaradi katerih je njihovo delovanje preprosto za vse.

Vidimo lahko kakšen velik vpliv ima čist in svež zrak na naše otroke. Tudi z vso ljubeznijo ki jim nudimo vemo, da je včasih težko skrbeti zanje. Njihove potrebe zahtevajo naše sodelovanje z ogromno pozornosti in energije. Na srečo smo lahko prepričani, da je zrak v njihovi spalnici lahko čist in zdrav v vsaki sekundi našega dinamičnega življenjskega sloga. To je mogoče z najsodobnejšimi čistilniki Daikin. So učinkoviti, enostavni za uporabo, tihi in imajo čudovit dizajn, ki se lepo poda v vsako sodobno notranjo opremo. Še več, filtre edinstvenih čistilnikov zraka Daikin je potrebno zamenjati le enkrat na 10 let, zaradi česar so popolni spremljevalci v zgodnjih letih vaših otrok. Daikin brez truda zagotavlja čist, zdrav in svež zrak, ki ga potrebujejo vaši otroci!