Uporabno
2290 ogledov

5 razlogov, zakaj imeti dobro avto asistenco

Avto asistenca Profimedia
Nesreča nikoli ne počiva – še posebno na cesti ne. Vsak jekleni konjiček si zasluži imeti primerno avto asistenco, ki pa ni vedno mačji kašelj za naše denarnice. Kaj sploh je avto asistenca in kje lahko najdete najugodnejšega ponudnika?

Vseh dogodkov v življenju ne moremo predvideti. Sploh pa ne na cesti. Kdo ve, kdaj vas bo za ovinkom pričakala nesreča. Posledice prometne nesreče so grozljive že same po sebi, še bolj pa so lahko stresne, če nimamo urejenega primernega zavarovanja in asistence. Kjerkoli in kadarkoli obstanete na začrtani poti, je asistenca le en klic stran od tega, da se vas hitro in varno pripelje domov. Zdi se, da je dandanes veliko govora o nujnosti avto asistence, pa vendar le malokdo pojasni njene prednosti. Mi smo jih našteli kar pet.

Generali Zavarovalnica | Avtor: Generali Zavarovalnica Generali Zavarovalnica

Prednosti avto asistence

  1. Zmanjšanje stresa. Prometna nesreča ali okvara vozila, sta milo rečeno, precej stresna dogodka. Največkrat se dogodita ravno takrat, ko se nam mudi. Z urejeno avto asistenco boste to nevšečnost rešili, kot bi mignil. Preprosto pokličete na številko vaše avto asistence in usposobljeno osebje vam bo priskočilo na pomoč ter vam usposobilo vozilo za nadaljnjo vožnjo ali pa poskrbelo za prevoz avtomobila do ustreznega servisa. Medtem pa vi lahko dobite nadomestno vozilo in tako lahko mirno nadaljujete vožnjo.
  2. Prihranek časa. Navadno smo na cesti z nekim razlogom – bodisi službeno, počitniško, obisk sorodnika in podobno. Četudi imamo časa na pretek, bi na cilj radi prišli čim prej. Logistika, ki jo terja iskanje avto vleke, avto servisa, nadomestnega vozila pa lahko traja več ur. Z urejeno avto asistenco tovrstne tegobe prepustimo usposobljeni ekipi.
  3. Pomoč tudi v poznih nočnih urah, med vikendi in prazniki, v odročnih krajih, v nevarnih predelih mest. Morda se vam zdi na prvi pogled nemogoče, a lahko se zgodi, da kdaj ostanete brez goriva ali s pokvarjenim vozilom ponoči v odmaknjenem kraju, kjer daleč okoli ni nikogar? In kot da ni že sama nevšečnost za avtom dovolj, ugotovite še, da internet ne deluje … Avto asistenca je edina mogoča in zelo dobrodošla izbira, saj vas asistenčna ekipa najde, kjer koli že ste. Je pa vseeno koristno, da si shranite telefonsko številk svoje asistence v telefonski imenik in tako je pomoč le en klic stran.
  4. Odgovornost do sopotnikov. Še posebej neprijetno je, da se nam avto pokvari, ko imamo ob sebi otroke, starše, stare starše, bolne osebe, ki potrebujejo dodatno skrb in hitrejšo rešitev problema. V prometu šteje vsaka minuta in nesreča nikoli ne počiva. Kdo ve, morda bo odločitev, da izberete dobro avto asistenco, nekomu rešila življenje.
  5. Občutni prihranek pri stroških. Hitra pomoč in urgenten prevoz zunaj običajnega delovnega časa sta lahko veliko dražja kot sicer. Avtovleka poškodovanega vozila, predvsem v tujini, lahko stane tudi več tisoč evrov. Prihranite si nekaj kovancev in poskrbite za svojo varnost in dragocen čas tako, da sklenete zavarovanje avto asistence.

Generali Zavarovalnica | Avtor: Generali Zavarovalnica Generali Zavarovalnica

Okvara ali prometna nesreča

Z avto asistenco ste zavarovani za primere, ko je vozilo nevozno bodisi zaradi okvare, nezgode, kraje, težav s ključi ali gorivom tako doma kot tudi v tujini. Na kraju dogodka strokovnjaki navadno opravijo manjša popravila vozila ali pa ga prepeljejo v najbližji servis. Vozniku in njegovim sopotnikom pa priskrbijo prevoz ali pokrijejo stroške prenočišča.

Če ste v kakršnih koli dvomih, kar se tiče sklenitve zavarovanja avto asistence, se lahko obrnete po nasvet zastopnika, ki vam bo z veseljem svetoval, katero zavarovanje najbolj sledi vašim željam in potrebam.


Izberite primerno avto asistenco zase in za svojega jeklenega konjička

Zavarovanje je možno skleniti za več vrst vozil. Med njimi so najpogostejša osebna vozila, motorna kolesa, motorna kamping vozila in tovorna vozila do dveh ton nosilnosti. Glede na število dni, ki jih preživimo na cesti ter pogoste poti v tujino, lahko pri zavarovalnici Generali izbiramo med tremi možnostmi asistence.

Avto asistenca M vključuje organizacijo pomoči in krije stroške popravil v primeru manjših okvar ter vleko vozila. Osnovno asistenco priporočajo strokovnjaki predvsem voznikom, ki se vozijo pretežno po Sloveniji.

Avto asistenca L krije stroške v primeru težav doma in v tujini. Iz tujine bodo zaposleni varno pripeljali tako vas kot tudi vaše vozilo in sopotnike. Poskrbljeno bo za hitro pomoč na cesti ter nujno zdravljenje v primeru nezgode v tujini. Asistenca vključuje kritje stroškov zaradi točenja napačnega goriva in predujma. Priporočljiva je tistim voznikom, ki so pogosto na poti, ne le doma, temveč tudi v tujini.

Avto asistenca XL velja za najobsežnejšo ponudbo avto asistence, ki vključuje vsa kritja avto asistence L s povišanimi zavarovalnimi vsotami in limiti. Krije tudi stroške popravila pnevmatike v primeru manjše poškodbe ali ustrezen del stroškov nove pnevmatike v primeru večje poškodbe, do katere pride v Sloveniji. Priporoča se vsem, ki ste pogosto na poti, doma ali v tujini.

Avto, nakup, avtosalon | Avtor: Profimedia Profimedia

Kupujete avtomobil?

Nakup avtomobila je precej pogosto pravi trn v peti. Kako izbrati takšnega, ki je varčen, primerne velikosti, a obenem tudi prostoren, ima malo prevoženih kilometrov, je dobro servisiran, vrh vsega pa še izgleda tako, kot smo si ga zamislili? Vse te kriterije je težko združiti v en popoln avto in iskanje le-tega se pogosto lahko zdi kot začaran krog. Glede nato, da je nakup povsem novega jeklenega konjička dolg in neugoden proces za denarnico, se vse več posameznikov odloča za nakup rabljenih vozil. Takšen nakup je resda bolj varčen, pa vendar ne smemo pozabiti na varnost med samim nakupom. Poskrbeti morate tako za varnost vozila, ki ga kupujete, kot tudi za varnost postopka nakupa.

A pri nakupu rabljenega vozila, sploh če ga ne kupujemo prek avtohiše oziroma registriranih posrednikov, temveč na lastno pest, gre lahko kaj hitro kaj tudi narobe. Morda ima vozilo nazaj prevrtene kilometre, česar sami ne moremo opaziti. Morda je bil kdaj v preteklosti poškodovan, pa je tako dobro popravljen, da naše laično oko tega ne vidi.

Generali Zavarovalnica | Avtor: Generali Zavarovalnica Generali Zavarovalnica

Prav v primeru, ko smo kupili rabljen avto, ki ima kakšno prikrito napako in nas posledično med vožnjo pusti na cedilu, pride avto asistenca še kako prav!

Da izveste, na kaj vse morate biti pozorni kar se tiče varnosti pri nakupu novega oziroma rabljenega jeklenega konjička, si prenesite Generalijev vodič ter sodelujte v njihovi nagradni igri. Za sodelujoče so pripravili kar 13 avtomobilističnih nagrad:

  • 1., 2. in 3. nagrada: Intenzivni tečaj varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje Vransko v vrednosti 150,66 €
  • 4. do 8. nagrada: Senčnik za v avto in dišava za avto
  • 9. do 13. nagrada: Odsevni brezrokavnik in osvežilec zraka za avto