Uporabno
3148 ogledov

5 razlogov, zakaj je tablica boljša od navadega prenosnika

Samsung Samsung
Imate raje tablice ali ste bolj za klasični prenosni računalnik? Statistika kaže, da se število nakupov tablic povečuje, s tem pa se zmanjšujejo nakupi prenosnih računalnikov.

Odločitev je seveda odvisna od uporabnika in njegovih pričakovanj. Vprašati se mora, kaj bo pri napravi največ uporabljal in katere funkcije najbolj potrebuje. Predstavili vam bomo nekaj prednosti, ki jih imajo tablice v primerjavi s prenosniki.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

1 #kompaktnost

Tablica in računalnik se najbolj razlikujeta po velikosti in teži. Tablice so ponavadi manjše, z diagonalo zaslona okoli 25 centimetrov in redko presežejo 800g. Manjši modeli ne tehtajo niti 500g. Prenosni računalniki pa redko tehtajo manj kot kilogram. Če manjše tablice lahko shranimo kar v žep, še tako majhen prenosnik potrebuje vsaj manjšo torbo.

2 #čas delovanja

Prenosniki delujejo povprečno med 4 do 6 ur. Imajo vgrajeno baterijo, ki jo je potrebno dokaj pogosto polniti. Na drugi strani imamo tablice, ki zmorejo tudi 12 do 14 ur delovanja. Kljub temu pa pri povečani obremenitvi (mogoče za ljubitelje računalniških igric) tablica prenese le 4 do 5 ur delovanja, kar je primerljivo z računalniki.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

3 #hiter dostop do sistema

Prenosni računalnik potrebuje kar nekaj časa, da naloži operacijski sistem. Pri tablicah pa je delo veliko bolj preprosto, saj je ob kliku na gumb »vklop« ta že pripravljena na uporabo. Ob delovnih sestankih lahko hitro pokažete svoje zamisli in navdušite, pri računalniku, pa lahko med zagonom naročite še kavo. V stanju pripravljenosti imajo naprave različno rabo energije – tablice se skoraj nikoli ne izpraznijo, računalnik pa moramo, tudi če je samo v stanju pripravljenosti, hitro priklopiti na elektriko.

4 #GPS navigator

Tablico lahko brez težav uporabljate tudi na poti, v avtu. Pogosto se tablice uporabljajo kot GPS navigator, zemljevide, ki jih potrebujete, pa preprosto namestite kar s spleta.

5 #nadomestilo za več naprav

Tablica je priročna za veliko več načinov uporabe kot prenosni računalnik. Gledamo lahko videoposnetke, filme, lahko ga uporabljamo kot e-knjigo ali celo digitalni fotookvir .

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Preizkusite tablice, ki imajo vse in več

Nove tablice iz serije Samsung Galaxy Tab - S8, S8+ in S8 Ultra prinašajo vse zgoraj naštete prednosti uporabe. Zmorejo pa še veliko več.

Kompaktnost tablic ni vedno v njihovi majhnosti. Galaxy Tab S8 Ultra je največja Samsungova tablica doslej in ponuja kaer 37 centimetrski (14,6-palčni) Super AMOLED zaslon, ki je kljub temu zelo tanek in meri le 6,3 milimetra. Velik zaslon je prednost, saj se zlahka primerja z ekranom prenosnikov.

Tablica bo zadovoljila vaše želje po dolgem delovanju. Vsi trije modeli pa podpirajo tudi učinkovito hitro polnjenje preko 45w hitrega polnilnika, ki bo baterijo do 100 odstotkov napolnil v zgolj 80 minutah.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Poleg tega, da je tablični računalnik hitreje prilagodljiv in hitrejši od prenosnikov, lahko z njim tudi fotografiramo in snemamo. Tablice Galaxy Tab S8 serije zagotavljajo kakovost videa 4K, ultra široko sprednjo kamero z 12 MP in dvojno zadnjo kamero s 13 in 6 MP. Za lažje in bolj natančno premikanje po zaslonu imajo vse tablice Galaxy Tab S8 tudi S Pen pisalo. Poigrate se lahko s pametnimi vizualnimi elementi, fotografirajte svoje narisane skice na papirju in nadaljujte risanje na tablici. Občutek risanja kot po pravem papirju vas bo navdušil. Takega občutka s prenosnikom zagotovo ne morete ustvariti.

Če vas skrbi zvok za ogled vaše najljubše serije, so tu štirje zvočniki, ki podpirajo Dolby Atmos® in zagotavljajo kristalno čist in močan zvok.

Dodatno je za nakup na voljo nova Galaxy Tab S8 Ultra Book Cover Keyboard tipkovnica, ki hkrati služi tudi kot zaščitni etui. Izdelana je iz antimikrobnega poliuretanskega usnja, ki daje občutek prestiža v vaših rokah. Touchpad pa je za lažjo uporabo prevlečen s steklom. S tem se tako po praktičnosti še bolj približate prenosniku, tablica bo pa navdušila tudi tiste, ki so sicer pristaši klasičnega prenosnika in tipkanja po tipkovnici.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung