Uporabno
5713 ogledov

5 serij, o katerih vsi govorijo

Foto: HBO Adria Foto: HBO Adria
Če ste že kdaj sedeli v družbi, ki navdušeno komentira najnovejšo epizodo hit serije, ki je vi še niste gledali, potem veste kako je to frustrirajoče. Zato smo pripravili seznam 5 najboljših serij, o katerih trenutno govorijo vsi, tako zaradi velikih zvezd v glavnih vlogah in kontroverznih tem, katerih se dotikajo brez strahu, kot tudi zaradi izvirnih, nepričakovanih, zabavnih in včasih srhljivih zapletov, ki se skrivajo v vsaki novi epizodi.

Oglejte si jih takoj na HBO GO in bodite ves čas na tekočem.

ZLOM (The Undoing)

Avtor David E. Kelley ("Majhne laži") in priznana režiserka Susanne Bier ("The Night Manager") prinašata serijo "Zlom" v šestih delih, ki spremlja uspešno zdravnico Grace Fraser (Nicole Kidman) ter njenega moža Jonathana (Hugh Grant) in njunega mladega sina (Noah Jupe), ki obiskuje zasebno elitno šolo v New Yorku. V navidez popolnem življenju družine pride do usodnega preobrata; do nasilne smrti in verižnega sosledja grozljivih razkritij. Grace se znajde sredi vse širše in zelo javne nesreče, zgrožena ob tem, kako ni upoštevala lastnih načel in nasvetov. Zdaj mora razdreti vse svoje dotedanje življenje ter zase in za svojega otroka ustvariti povsem drugačnega.

NJEGOVA TEMNA TVAR (His Dark Materials)

Na HBO GO je nedavno prispela druga sezona serije, ki temelji na nagrajeni knjižni uspešnici Philipa Pullmana in velja za sodobno mojstrovino znanstvene fantastike. Serija spremlja Lyro (Dafne Keen), na prvi pogled popolnoma običajno, a pogumno deklico iz vzporednega sveta. Njeno iskanje ugrabljenega prijatelja razkrije zloveščo zaroto ugrabitev otrok in Lyra sklene, da bo raziskala skrivnostni pojav osnovnih delcev, Prah. Medtem ko potuje po vzporednih resničnostih, med drugim tudi po svetu, podobnem našemu, spozna enako odločnega in junaškega prijatelja Willa. Skupaj bosta doživela kopico pustolovščin, srečala nenavadna bitja in spoznala nevarne skrivnosti, ki zadevajo usode živih in mrtvih.

Foto: HBO Adria | Avtor: Foto: HBO Adria Foto: HBO Adria

VOLČJA VZGOJA (Raised By Wolves)

Nova znanstvenofantastična serija "Volčja vzgoja", ki jo je predstavil slavni filmski ustvarjalec in vrhunski pripovedovalec Ridley Scott, se odvija na prvobitnem tujem planetu v prvih fazah kolonizacije; zgodba spremlja androida Očeta in Mater, ki morata vzgajati človeške otroke v nastajajoči koloniji ljudi, ki ji grozi, da jo bodo naposled razklale verske razlike. Androida se kmalu naučita, da je nadzorovanje verskih prepričanj ljudi nadvse zahrbtna in zelo zahtevna naloga.

Foto: HBO Adria | Avtor: Foto: HBO Adria Foto: HBO Adria

TAKI SMO (We Are Who We Are)

Nominiranec za oskarja Luca Guadagnino ("Pokliči me po svojem imenu") prinaša surov in iskren portret zapletenih razmerij med odraščanjem mladostnikov, ki odkrivajo, da samospoznanje včasih zahteva drzno zoperstavljanje družbenim pravilom. Osem delov prve sezone spremlja Fraserja, skrivnostnega 14-letnika, ki zapusti svoje življenje v New Yorku, potem ko njegova mati Sarah Wilson sprejme službo poveljnice vojaške enote v obmorskem mestecu Chioggia v Italiji. Predrzni in vzkipljivi Fraser odkriva svojo spolno identiteto in ga sprva ne zanima prilagajanje na novo okolje. Potem pa spozna Caitlin, še eno najstnico v primežu dilem identitete, in razvije se prijateljstvo, v katerega varnem okolju sta lahko oba zvesta svojemu pravemu jazu.

Foto: HBO Adria | Avtor: Foto: HBO Adria Foto: HBO Adria

STEVARDESA (The Flight Attendant)

Težko pričakovan temačni serijski komični triler, ki temelji na knjižni uspešnici Chrisa Bohjalie in govori o tem, kako se lahko vse življenje spremeni v eni sami noči, bo premierno na voljo 26. novembra na HBO GO. Stevardesa Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) se zbudi v hotelski sobi s hudim mačkom po pivskem večeru, poleg nje pa leži truplo. Niti sanja se ji ne, kaj se je zgodilo. Boji se poklicati policijo in tako se obnaša, kot da se ni nič zgodilo. Kolegicam stevardesam in pilotom se pridruži na poti na letališče. V New Yorku k njej pristopita agenta FBI in jo zaslišujeta o njenem zadnjem postanku v Dubaju. Ker se še vedno ne spominja dogodkov tiste noči, se začenja spraševati, ali je dejansko morda ona sama morilka.

JEŽEK SONIC (Sonic the Hedgehog)

To je junaška zgodba za vse naše najmlajše junake. Sonic je kot blisk hiter ježek modre barve, ni z našega planeta, vendar ima številne človeške lastnosti. Rodil se je z izjemno sposobnostjo, da je hitrejši od zvoka. Poleg tega ima nemirna živalca zelo hitre reflekse, lahko se spremeni v žogo in tako napade morebitnega sovražnika. Med pustolovščinami na Zemlji se spoprijatelji s policistom iz majhnega mesta in skupaj se podata v boj proti zlobnemu dr. Robotniku, ki skuša ježka Sonica ugrabiti ter prevzeti njegove supermoči, da bi z njimi zavladal svetu. Akcijska komična pustolovščina s priljubljenim likom iz računalniške igre bo zabavala vso družino.

Foto: HBO Adria | Avtor: Foto: HBO Adria Foto: HBO Adria

Poleg hit serij so na HBO GO na voljo tudi hollywoodski blockbusterji kot so „Joker“, „Bilo je nekoč ... v Hollywoodu“, „Izzivalca“, „Klic divjine“, vsi filmi o Harryju Potterju in mnogi drugi. V ponudbi je tudi pestra izbira vsebin za otroke. Ne spreglejte animiranih filmov „Naprej“ in „Ledeno kraljestvo II“, svoje najmlajše družinske člane pa razveselite tudi s priljubljenimi risankami kot so „Tačke na patrulji“, „Pujsa Pepa“ in „Spuži Kvadratnik“.

Če še vedno nimate storitve HBO GO, jo lahko najprej 7 dni brezplačno preizkušate in uživate v več kot 300 serijah in 850 filmih v slovenskem jeziku.