Uporabno
1852 ogledov

5 top idej za uporabna poslovna darila

Poslovna darila, darilo, obdarovanje Profimedia
Že dodobra smo zakorakali v november, ki je po Google iskanjih mesec, v katerem se podari največ poslovnih daril, novembru sledita december in oktober. A kaj podariti poslovnemu partnerju ali stranki, da bo darilo primerno in hkrati tudi čim bolj uporabno?

Ko gre za kupovanje daril, se mnogokrat znajdemo v zagati. Sploh če gre za poslovna darila in ne za obdarovanje družinskih članov ter prijateljev. Poslovno darilo je namreč hkrati mišljeno kot promocija nas oziroma naših storitev, našega podjetja, torej mora biti nekakšna sinergija obojega – pozornosti, ki jo želimo nameniti poslovnemu partnerju oziroma stranki, ter naše lastne promocije. Morda je najelegantnejša rešitev tisk – izbrano darilo popestrite s tiskom vašega imena oziroma z logotipom vašega podjetja.

A ne glede na to, komu je darilo namenjeno, je treba najti nekaj, kar bo kakovostno, uporabno in bo imelo dolgo življenjsko dobo. Še prej pa je dobro pomisliti, kdo so pravzaprav ljudje, ki jih obdarujemo, in kaj bi bilo njim čim bolj pisano na kožo.

Če ne veste, kaj bi letošnje leto podarili poslovnemu partnerju ali strankam, vam morda prav pride nekaj naslednjih zamisli.

Največjo ponudbo promocijskega in reklamnega materiala ter podjetij, ki skrbijo za tiskanje na najrazličnejše izdelke, s čimer lahko še dodatno popestrite poslovna darila, najdete na spletnem portalu Moja dejavnost. Več informacij dobite TUKAJ!

Poslovna darila, darilo, obdarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Top 5 idej za poslovna darila

Pisarniški pripomočki

Poslovna darila v obliki pisarniških pripomočkov so vedno dobrodošla, saj gre za potrošni material, ki ga skoraj vsak od nas potrebuje. S poslovnimi darili v obliki kemičnih svinčnikov, rokovnikov ali zvezkov, držal za pisala zagotovo ne boste zgrešili. Seveda pa ne smemo pozabiti na samolepilne listke, spenjače, luknjače, sponke ali celo namizne koledarje, ki so prav tako nepogrešljiv del vsake pisarne.

Za tisto dodatno piko na i pa ne pozabite na tisk – na rokovnik, kemični svinčnik, spenjač ali kateri drugi pisarniški pripomoček lahko natisnete logotip svojega podjetja. Sploh namizni koledar s kakšnimi lepimi motivi in vašim logotipom bo prijetno poslovno darilo.

Darilo, poslovno darilo, pisarna | Avtor: Profimedia Profimedia

Preprosta, a uporabna tehnologija

Ker je tehnologija postala naš vsakodnevni pripomoček, tako doma kot tudi na delu, je lahko dobra ideja za darilo. Zakaj ne bi poslovnemu partnerju oziroma stranki podarili prenosno baterijo za njegov mobilnik (tako imenovan power bank) ali pa brezstičnih slušalk, morda bluetooth zvočnik). Zagotovo bodo prišli prav tudi USB-ključki, ki pripomorejo k varnem shranjevanju datotek. In tudi katerega od teh tehnoloških pripomočkov lahko popestrite s tiskom oziroma logotipom svojega podjetja.

Bio, slovensko in ekološko

Za bolj izvirna poslovna darila zagotovo šteje tudi hrana. Če boste nekoga obdarovali s slovenskimi dobrotami, ki bodo po vrhu še ekološke, boste zagotovo pričarali velik nasmeh na njegov obraz. Podarite lahko med, olje, čaje, suho sadje, domače marmelade, moko ali pa kakšna druga žita.

S tem boste namreč pokazali, da podpirate slovenske proizvode in da vam je mar za zdrav način življenja. Dobrodošel dodatek košarici s slovenskimi dobrotami so lahko tudi steklenice za vodo ali druge napitke, s katerimi lahko obdarovanec nadomesti plastične flaške in s katerimi boste znova pokazali, da vam tudi za okolje ni vseeno.

Darilo, hrana, košara | Avtor: Profimedia Profimedia

Čas korone – ostanimo zdravi!

Gleda na čas, v katerem živimo, pa je več kot na mestu razmisliti tudi o tem, da svoje poslovne partnerje oziroma stranke obdarimo z nečim, kar v trenutni epidemiološki situaciji pride še kako prav – to so maske in razkužila. Tudi tukaj se lahko odločite za tisk in maske ter razkužila opremite z logotipom vašega podjetja.

Vsestranski pripomočki

Če pa bi želeli, da ima eno ključnih vlog pri obdarovanju predvsem promocija vašega podjetja oziroma storitev, morate podariti nekaj, kjer bo tisk bolj opazen in bo še bolj izstopal. V tem primeru se je najbolje odločiti za kakšne kose oblačila, kot so promocijske majice (pa najsi bodo iz materialov za športne aktivnosti ali iz navadnega bombaža in s tem primerne za vsakdan), kopalni plašči, copati, brisače in podobno. Zelo uporabno darilo, ki je lahko potiskano, so tudi dežniki, dežni plašči, vrečke iz blaga za nakupovanje hrane, tudi strgala za led, ki so obvezen pripomoček v zimskih mesecih za prav vse voznike.

Poslovna darila, darilo, obdarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Za konec še nekaj koristnih nasvetov …

Ko izbirate poslovna darila, bodite pozorni na to, kako bo vaša blagovna znamka predstavljena, sploh če se odločite za tiskanje daril in vključitev svojega logotipa. Če bo vsega preveč, lahko hitro izpade samovšečno, če pa bo zelo skromno, je lahko vse skupaj hitro spregledano. Ne pozabite malce pogledati tudi na ceno izdelkov, ki jih izberete, in se predhodno pozanimajte o obdavčenosti darila, ki ga dajete. Hkrati pa bodite pri široki izbiri izdelkov pozorni na to, da darilo ne bo poudarjalo razlik med spoloma, da se ne bo dotikalo starosti obdarovancev ali kakšnih perečih tematik, saj bi se tako lahko obdarovanci počutili nelagodno.

Največjo ponudbo promocijskega in reklamnega materiala ter podjetij, ki skrbijo za tisk, s katerim lahko še dodatno popestrite poslovna darila, najdete na spletnem portalu Moja dejavnost. Tukaj lahko hitro in preprosto med seboj primerjate različne ponudnike, najdete njihove kontaktne podatke, jih obiščete na njihovi lokaciji ali pa jim pošljete povpraševanje. Več o ponudnikih promocijskega in reklamnega materiala ter možnosti tiska boste našli TUKAJ.