Uporabno
4921 ogledov

9 živil, ki učinkovito povečajo nivo testosterona

Popolna postava testosteron Popolna postava
Vsem je jasno, da se ženske glave največ obračajo za pravimi moškimi. Da pa boš pravo moško energijo izžareval tudi ti, s tabo delimo nekaj živil, ki ti bodo pomagala pridobiti "tisto nekaj".

Jaz pa s testosteronom že nimam težav

Res misliš, da se te problemi, ki jih vse več moškim povzroča pomanjkanje testosterona ne morejo dotakniti? Vedno večje število študij pravi, da nizke vrednosti testosterona vodijo v veliko število najrazličnejših težav, tebi, pa se jim je uspelo izogniti? Te torej ne mučijo

  • izpadanje las,
  • nizko željo po spolnosti ozirom nizek libido,
  • težave z erekcijo,
  • vse nižji delež zdrave mišične mase,
  • kopičenje odvečnih kilogramov,
  • nihanje razpoloženja,
  • težave s samopodobo

oziroma so zanje krivi pomanjkanje časa, služba in kar koli drugega, le ti ne?

Moških, ki jih naštete težave mučijo in jim znižujejo samozavest in kvaliteto življenja je vedno več. Zato jim želimo pomagati. Raziskave kažejo, da je glavni faktor pri tem, da se moški v svojih oblačilih počuti privlačno in udobno, ustrezna prehrana.

Je upad testosterona normalen?

Veliko moških upad testosterona jemlje za normalen del življenja in se z njim preprosto sprijazni. S tem pa so prikrajšani za dobro počutje in marsikatere užitke. Kar 25% moških po 30. letu starosti ima prenizek testosteron. Ni pa treba, da si med njimi tudi ti!

Testosteron je izjemno pomemben moški hormon, ki ima velik vpliv na vse vidike tvojega življenja.

Zato je izjemno pomembno, da ga spraviš na optimalen nivo. Visoka raven testosterona bo vplivala na tvojo:

  • moč,
  • mišično maso,
  • nižji delež odvečne maščobe,
  • večji libido,
  • erektilno funkcijo,
  • razpoloženje,
  • storilnost.

Niti slučajno ni res, da se moraš sprijazniti z upadom svoje moškosti. Marsikateri moški je imajo na pretek še pri štiridesetih, petdesetih in šestdesetih.

Ali lahko za svoj testosteron poskrbim sam?

Pravilno razmišljanje! Seveda lahko vzameš stvari v svoje roke in si urediš nivo testosterona, posledično pa še bistveno izboljšaš kakovost svojega življenja. In to ne le v postelji, ampak na vseh področjih.

Vsak lahko stopi iz povprečja.

Popolna postava testosteron | Avtor: Popolna postava Popolna postava

S triki, ki jih bomo predstavili v tem članku, lahko izboljšaš svojo moško energijo, zaživiš polno življenje in poskrbiš, da se vrneš v formo. A prej moraš tudi vedeti, kaj je največji sovražnik testosterona.

Kaj ubija tvoj testosteron?

Smeh je resnično pol zdravja. Srečni in veseli moški imajo več volje do življenja, njihovo zajemanje življenja s polno žlico pa privablja tudi ženske. Veselje do življenja pa vključuje tudi nadzor nad stresnim hormonom kortizolom.

Več kortizola proizvaja tvoje telo, manj testosterona imaš. Manj kot si pod stresom, več je testosterona.

Ko si pod stresom tvoje telo pade iz hormonskega ravnovesja. Kortizol in testosteron delujeta ravno nasprotno, ko se en dvigne se drugi spusti in obratno.

Kako dosežem harmonijo testosterona?

Velik vpliv ima zagotovo tudi to, kaj ješ. Burgerji, pica, čips in pivo te ne bojo pripeljali ne do popolne postave ne do dobrega počutja. Enako velja za vse nezdrave diete, stradanje ali prenajedanje. Če se svoje prehrane lotiš pametno, ti bodo hvaležni tako tvoja prebava kot tudi partnerka.

Kako naj bodo tvoji hormoni v harmoniji, če tvoj krožnik ni zdrav?

Obstajajo živila, ki pomagajo ohranjati tvojo hormonsko sliko v ravnovesju. Posledično boš bolj samozavestno zrl v ogledalo, pa tudi ženske bodo začutile tvojo novo energijo.

Katera hrana spodbuja testosteron?

Predstavljamo ti živila, ki dokazano pozitivno vplivajo na uravnoteženje tvojih hormonov in posledično tudi na višji nivo testosterona. Še posebno blagodejno na tvoje telo delujejo živila, ki vsebujejo višje vrednosti vitamina D in cinka. Ostrige veljajo za afrodiziak ravno zato, ker vsebujejo veliko cinka. Ker pa jih ni veliko takih, ki bi želeli ali pa si lahko privoščili velike količine ostrig, delimo z vami še druga živila, ki pozitivno vplivajo na nivo testosterona.

Tudi ti imaš lahko optimalen nivo hormona moškosti.

#1 Tuna

Tuna je bogat vir vitamina D. Ravno ta vitamin pa po najnovejših študijah igra pomembno vlogo pri izboljšanju ravni testosterona, zviša ga namreč lahko tudi za 90 %. Pomaga tudi vzdrževati število semenčic v spermi. Ker nam ga večinoma primanjkuje in ga iz sonca ne dobimo dovolj – še posebno v zimskih dneh, je tuna njegov odličen vir.

Popolna postava testosteron | Avtor: Popolna postava Popolna postava

#2 Losos

Losos zelo učinkovito spodbuja testosteron. Vsebuje namreč magnezij, vitamin B, Omega 3 maščobne kisline in holesterol. Vsi ti elementi pozitivno vplivajo na testosteron. Omega 3 lahko pridobiš tudi iz ribjega olje, a je marsikomu dobro pripravljen losos veliko boljša izbira.

#3 Jajca

Jajca so nekaj časa imela slab sloves zaradi holesterola. A ravno holesterol ima tudi svojo svetlo plat – pomaga namreč pri tvorbi testosterona. Danes je jasno, da ni več razloga za sovraštvo do tega super živila.

#4 Kosmiči

Če pa kljub vsemu dobremu ne želiš jesti jajc, lahko dan začneš z okusnimi kosmiči. Dodaj jim nekaj mleka in kako banano, pa boš imel obrok, poln vitamina D. Kosmiči so na splošno izredno zdravi – dokler ne izbereš takih, ki so polni čokolade, seveda.

#5 Stročnice

Čičerika, leča, grah, fižol … so še bolj zdravi, kot mislimo. Vsebujejo namreč visoke vrednosti cinka, ki poskrbi tako za tvojo odpornosti kot tudi za zdrav nivo testosterona. Poleg tega vsebujejo tudi vlaknine, ki jih tvoje telo potrebuje za dobro delovanje.

#6 Ingver

Ingver se že stoletja uporablja v zdravstvene namene. Raziskave pa kažejo tudi, da igra ingver pomembno vlogo v moški plodnosti. Skrbi namreč za višji nivo testosterona in živahnost tvojih spermijev. Je tudi eno od 10 najboljših priljubljenih zelišč na svetu, hkrati pa je ingver tudi najmočnejši rastlinski antioksidant.

#7 Med

Med je znan po tem, da ti da energijo. Poleg tega vsebuje tudi mineral bor, ki ga študije povezujejo z visokimi vrednostmi testosterona. Pomaga tudi pri boljši pretočnosti žil, vpliva pa tudi na močne kosti in boljšo izgradnjo mišic.

Popolna postava testosteron | Avtor: Popolna postava Popolna postava

#8 Mandlji

Mandlji tako kot ostrige vsebujejo veliko cinka. Cink ne skrbi le za tvoj imunski sistem, čvrste nohte in bujne lase, temveč je tudi od ključnih dejavnikov za nastanek testosterona. Odgovoren je namreč za spodbujanje encimov, ki vplivajo na proizvodnjo testosterona.

#9 Špinača

Špinača že dolgo velja za enega izmed testosteronskih favoritov. To je vedel že Popaj, ki je zagotovo ni jedel le zaradi večjih bicepsov. Špinača je namreč bogat vir magnezija, ki pozitivno vpliva na raven testosterona v tvojem telesu.

Ali obstaja tudi kak lažji način za spodbujanje testosterona?

Prehrana je seveda izjemno pomembna in vpliva na marsikateri vidik tvojega dobrega počutja. Dober dunajski zrezek s pomfrijem in veliko dozo majoneze bo morda za trenutek izboljšal tvoje počutje, a na dolgi rok bo povečal le obseg tvojega trebuha.

Seveda pa marsikdo ne more 100 % slediti le zdravemu in polnovrednemu jedilniku. Še posebno po napornem delovniku marsikdo nima časa še za načrtovanje in pripravo obrokov, ki bodo optimalno vplivali na nivo testosterona. Zato smo zate pripravili preprosto rešitev.

Zmagovalna strategija za zvišanje nivoja testosterona v enem vrhunskem prehranskem dopolnilu.

V podjetju Popolna postava d.o.o. smo v izdelek Golden Tree Alpha Man zbrali le tiste sestavine, ki jih moški zares potrebujejo. S skupino strokovnjakov smo v dopolnilu zbrali le to, kar zares potrebuješ, brez nepotrebnih dodatkov in kalorij. Hkrati pa vsebuje tudi dodatek, ki bo tvoje telo ščitilo pred stresom.

100 % naravna formula z dvojnim delovanjem.

To edinstveno prehransko dopolnilo vsebuje kar 13 aktivnih sestavin, ki dokazano zvišujejo testosteron in znižujejo kortizol. To prehransko dopolnilo se od ostalih povprečnih dopolnil na trgu razlikuje, ker se osredotoča na celoten spekter moških težav, njegova edinstvena formulacija pa ti omogoča, da v celoti izkoristiš svoj potencial.

Tako mu zaupamo, da ti ponujamo tudi garancijo.

Če te Alpha Man 100 % Natural Testosterone Booster ne bo prepričal, lahko v 60 dneh zahtevaš vračilo kupnine. Tako zelo zaupamo v njegovo moč in delovanje. Preizkusi ga še danes.

Popolna postava testosteron | Avtor: Popolna postava Popolna postava