Uporabno
3398 ogledov

Akcijski ZF spektakel, ki končno podira blagajniške rekorde tudi pri nas

Venom 2, Con Film Con Film
Dolgo pričakovano nadaljevanje zgodbe o nenavadnem junaku oz. protijunaku, ki nas je pred leti tako močno očaral, je končno tu. Venom 2 prihaja ekskluzivno v kinematografe 14. oktobra.

Vstopnice so že v prodaji in po prvih blagajniških rezultatih dveh največjih kinematografskih trgov na svetu – Amerike in Rusije – ni težko ugotoviti, kako si je občinstvo želelo ponovno doživeti enega izmed najbolj priljubljenih Marvelovih likov, pa tudi na splošno uživati ob blockbusterjih v temi kinodvoran. Film je v ZDA namreč samo v prvem vikendu iztržil več kot 90 milijonov dolarjev in s tem postavil rekord za najuspešnejšo filmsko premiero od začetka pandemije. Obenem pa velja tudi za drugo najuspešnejšo premiero kateregakoli filma v oktobru doslej.

Venom 2, Con Film | Avtor: Con Film Con Film
Na prvem položaju še vedno močno vztraja kultni Joker s Joaquinom Phoenixom v režiji Todda Philipsa. Na drugem koncu sveta pa je Venom 2 dosegel tretji najboljši vikendski izkupiček, kar jih je kdaj bilo v Rusiji. Zato je pričakovati, da bo film Andyja Serkisa z enakim zagonom nadaljeval svoj pohod po kinematografih vsega sveta tudi od tega tedna, ko bo prišel v svetovno distribucijo.

V filmu Venom 2 Eddie Brock (Tom Hardy) in Venom še naprej skušata živeti v sožitju. Novinar Eddie Brock, ki je še vedno gostitelj simbiota Venom, se zaplete s pobeglim serijskim morilcem Cletusom Cassidyjem (Woody Harrelson) in njegovim simbiotom Carnageem ter njegovo bodočo nevesto Shriek (Naomie Harris). Cletus Cassidy uživa v svobodi in se loti uničevalnega načrta epskih razsežnosti, da bi se maščeval vsem, ki so mu stali na poti.

Zanimivo je, da je s Kelly Marcel zgodbo drugega Venoma zasnoval sam Tom Hardy, med oboževalci pa se veliko ugiba, koga in kaj lahko pričakujemo v končni špici, v katero se običajno vrine prizor, ki nam daje slutiti, v katero smer se bodo obrnili prihodnji dogodki v Marvelovem svetu.

Venom 2, Con Film | Avtor: Con Film Con Film

Venom, ki smo ga do nedavnega poznali samo kot glavnega negativca v filmih o Spider-Manu, je leta 2018 na veselje številnih oboževalcev zasluženo dobil svojo prvo filmsko priredbo. Toda zgodba o Venomu nikakor ni klasična zgodba o superjunaku. Iz nje namreč izhaja popolnoma novo pojmovanje dobrega in zla z liki, ki so hkrati glavni junaki in glavni zlikovci.

Ob Tomu Hardyju sta igralsko zasedbo tokrat okrepila vedno odlični Woody Harrelson in izjemno cenjena Naomie Harris. V vlogi Eddiejeve (in Venomove) ljubezni se vrača očarljiva Michelle Williams, za celotno filmsko dogajanje pa je odgovoren režiser Andy Serkis. Omeniti velja, da so lik Venoma leta 1988 ustvarili pisatelj David Michelinie ter risarja Todd McFarlane in Mike Zeck.

Venom 2 - od 14. 10. ekskluzivno v kinu! Vstopnice že v prodaji.