Uporabno
2521 ogledov

Ali nizka raven testosterona ogroža zdravje?

Popolna postava Popolna postava
Moški srednjih let počasi, a vztrajno izgubljajo svojo življenjsko moč ter spolno slo. Zakaj se ne počutijo več tako privlačno, kot so se v mlajših letih, ni tako redko vprašanje. Nepravilna prehrana vpliva na raven testosterona, vendar je dejavnikov več.

Splošno znano je, da moški o svojih težavah ne govorijo radi, še posebej če so te intimne narave. Tegob, ki so povezane s samopodobo in spolnostjo, večina ne bo zaupala niti partnerici ali prijatelju.

Nizka raven testosterona ima velik vpliv na samozavest moških, je popolnoma obvladljiva, vendar je potrebno takojšnje ukrepanje. V nasprotnem primeru lahko privede do resnih zdravstvenih težav.

Zakaj izgubljamo testosteron?

Testosteron je moški hormon, ki ga najpogosteje povezujemo s spolnostjo. Vendar ima veliko več funkcij, prav tako vpliva na izrazite telesne preobrazbe v različnih obdobjih življenja. Moški postane zrel ter razvit prav zaradi testosterona.

Testosteron spada v skupino steroidnih hormonov. V puberteti zaradi testosterona fantom na obrazu začnejo rasti dlačice, glas jim iz višjega mutira v nižjega, globljega, razvijejo tudi mišično maso.

Vse do adolescence je raven testosterona zelo visoka, potem začne počasi upadati. Pri dvajsetih imajo moški veliko energije, takrat se jim telo izjemno hitro regenerira. S starostjo pa začne raven moškega hormona upadati, saj, razvojno gledano, telo ne doživi več večjih preobrazb.

Moški po 30. letu izgubi približno en odstotek testosterona na leto, kar je čisto normalno. Vendar lahko določeni predstavniki moškega spola zaradi stresa, hitre prehrane in pomanjkanja spanja testosteron izgubljajo hitreje kot drugi. Takrat pride do nizke ravni testosterona.

Nizka raven testosterona zavira spolnost

Pravijo, da ženske vrhunec spolnega življenja doživijo pri štiridesetih, moški pa pri dvajsetih. To si lahko razložimo tako, da pogledamo, kdaj je pri moškem najvišja stopnja testosterona: pri dvajsetih letih. Pri štiridesetih se ta zniža za vsaj 20 odstotkov.

Vsak četrti moški ima pri štiridesetih letih nizko raven testosterona. Mnogi si zatiskajo oči ali pa pomanjkanja energije ne opazijo. Veliko jih govori o spolnih odnosih, v postelji pa libido večkrat odpove.

Pri pomanjkanju testosterona se težave kopičijo, pogosto pa imajo moški več simptomov hkrati.

Drugi simptomi pomanjkanja testosterona

Nizka raven testosterona ne vpliva samo na spolno življenje. Pri pomanjkanju se najpogosteje pojavijo naslednji simptomi:

  • povečanje telesne mase,
  • pomanjkanje energije in motivacije,
  • upadanje mišične mase,
  • povečanje telesne maščobe,
  • nihanje razpoloženja,
  • slabo psihično počutje.

Popolna postava | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Zgoraj naštete težave so najpogostejše.

Pri moških z nizko ravnjo testosterona pride tudi do izpadanja las, težav s koncentracijo ter pomanjkanja motivacije in fokusa.

Želja po vzdrževanju zdravega življenjskega sloga je ključnega pomena za zdravo telo. Brez volje je doseganje ciljev izjemno težavno.

Pazite, da se v začaran krog nizke ravni testosterona ne ulovite prav vi.

Na trgu je veliko rešitev. Dobro je, da izberete najbolj naravno, saj se v času, katerem živimo, povsod skriva ogromno toksinov. Naravna spodbujevalca testosterona sta maca ter rdeči ginseng. Izberete lahko tudi povsem naravno formulo Alpha Man 100% Testosterone Booster, ki ima več kot spodbudne rezultate pri višanju ravni moškega hormona na povsem naraven način.

Dolgoročne posledice nizke ravni testosterona

Simptomi nizkega testosterona niso prehodne narave. Sčasoma ne izginejo, ampak se težave le še kopičijo. Prav zato je pomembno takojšnje ukrepanje.

Študija Univerze v Kaliforniji je leta 2007 preučevala zniževanje ravni testosterona pri starejših moških. Njihovi rezultati so bili presenetljivi. Dokazali so, da sta testosteron in smrtnost pri moških izrazito povezana.

Življenje moških z izrazito nizko ravnjo testosterona je kar za 40 odstotkov bolj ogroženo kot življene tistih z ustrezno ravnjo testosterona.

Ne glede na življenjski slog, izbiro prehrane ter telesno aktivnost posameznika je pri nizki ravni testosterona tveganje še vedno visoko. Nizka raven namreč predstavlja povečano tveganje bolezni srca, ožilja ter bolezni dihal, povzroča tudi osteoporozo, zaradi zniževanja hormonske ravni pa kostne gostote začne še bolj zmanjševati.

Z višjo koncentracijo testosterona omilimo tveganje obrabe ter zloma kosti.,

Popolna postava | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Diagnoza

Simptomi, kot so šibka erekcija, čedalje slabši nastop v postelji, povečanje maščobne mase, izpadanje las itd., so posledica nizke ravni testosterona. So razlog, da se moški zapre vase in ne izžareva potencialne energije. Zato je v življenju posledično tudi manj uspešen.

Strokovnjaki so dokazali, da lahko prenizka raven testosterona vodi v neprijetno staranje in poveča tveganje resnih bolezni. Prav zato je skrb za moške hormone pomembna.

Poskrbite za svojo raven testosterona na naraven način.

Naravna rešitev za moškost

Naravna formula, ki so jo ustvarili strokovnjaki za moško zdravje, podira rekorde. Alpha Man Testosterone Booster je 100-odstotno naravna mešanica. Vsebuje 13 sestavin z dvojnim delovanjem.

Moškim vseh starosti pomaga pri proizvodnji lastnega testosterona, zagotavlja več energije, regeneracije in povečuje libido.

Pri razvoju formule smo poiskali naravne pospeševalce testosterona, kot so maca, rdeči ginseng, tribulus in ašvaganda. Sestavine so najvišje kakovosti. V testosteronskem boosterju so prisotne v optimalnem odmerku, dodani pa so tudi magnezij, cink, selen ter vitamini B6, D3 in K1. Edinstvena kombinacija pospešuje lasten testosteron, hkrati pa znižuje stresni hormon kortizol.

Popolna postava | Avtor: Popolna postava Popolna postava

Za več informacij o formuli Alpha Man klikni tukaj. Za vas imamo pripravljeno posebno nepozabno ponudbo.
Spodbujamo vas, da preizkusite izdelek. Opazujte, kako produkt vpliva na vaše telo in počutje. Če ne doseže vaših pričakovanj, nam lahko prazno embalažo vrnete, mi pa vam povrnemo kupnino.