Uporabno
2516 ogledov

Ali veš, kako izbrati pravo velikost kopalk v spletni trgovini?

Dedoles Dedoles
Kopalke so kos oblačila, ki ti mora dobro pristajati, biti pa morajo tudi čim bolj udobne, ko jih nosiš. Ne smejo tiščati ali zategovati tvoje kože, hkrati pa ne smejo biti preohlapne, da ne boš razkrila tistega, kar želiš zakriti. S kopalkami lahko vizualno poudariš vse svoje adute in prikriješ morebitne nepravilnosti. Vse, kar moraš storiti, je, da izbereš pravo velikost in kroj.

Kako izveš, katera je tvoja velikost kopalk? 

Veliko žensk naredi eno začetniško napako, ko izbirajo velikost kopalk. Ker si želijo videti optično vitkejše, izberejo kopalke, ki so premajhne ali pa prevelike. Končni rezultat pa je pogosto ravno nasprotni učinek. Če želiš popoln videz, moraš izbrati pravo velikost. Kako se izmeriti, da boš dosegla popoln videz? To ni atomska fizika! Zgrabi merilni trak in sledi spodnjim navodilom. 

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Osnovne mere 

Kopalke so oprijet kos oblačila, ki deluje kot drugi sloj kože. Zato si moraš biti med izbiranjem kopalk vzeti natančne mere. Bolj kot bodo podatki točni, bolje bo. Ko kupuješ bikinke, moraš poznati obseg prsi, tj. obseg oprsja pri najbolj izbočenem delu. Nato izmeri obseg bokov na njihovem najširšem delu. V primeru enodelnih kopalk se prepričaj, da poznaš tudi obseg najožjega dela svojega pasu. 

Kako izmeriti obseg oprsja 

Če razmišljaš, kako izbrati popolne bikinke za svojo postavo ali kako izbrati košarice, ki se popolno prilegajo velikosti tvojih prsi, moraš izmeriti dve stvari. Bolje je, da se izmeriš takrat, ko nosiš modrček brez blazinic. Da bodo meritve točne, moraš stati vzravnano in izdihniti zrak iz pljuč. Merilni trak položi vodoravno prek svojega hrbta na najširši del svojega oprsja. Merilni trak mora biti raztegnjen in blizu tvojega telesa. Vendar pa te ne sme tiščati ali boleti. 

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Najbolje je, da izmeriš tudi obseg trupa tik pod prsmi. Ta mera je sicer potrebna le, če želiš kupiti kopalke brez naramnic, pri katerih ne boš mogla prilagajati velikosti. Zelo dobro je, če poznaš velikost svoje košarice. Vendar pa večina spletnih trgovin s kopalkami ne nudi podatka o tej velikosti v opisih svojih izdelkov. Izjema je blagovna znamka Dedoles, ki zagotavlja podatke o merah v preglednici o velikosti izdelkov. 

Kako izmeriti svoje boke 

Obseg bokov si moraš izmeriti stoje, in sicer vodoravno okrog medenice in okrog najširšega dela tvoje zadnjice. To meritev opravi neposredno na goli koži ali prek tankega oblačila, kot so hlačke. Stoj pokonci in položi merilni trak okrog svojih bokov. Da ugotoviš, kolikšen je točen obseg tvojih bokov, moraš merilni trak položiti na najbolj izbočen del zadnjice. Najboljše podatke boš dobila, če nekoga prosiš, da ti pomaga pri merjenju. Ne pozabi si zapisati vseh vrednosti. 

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Kako izmeriti obseg pasu 

Ko gre za enodelne kopalke, moraš vzeti še eno pomembno meritev. Obseg pasu si moraš izmeriti stoje, in sicer vodoravno prek najožjega dela trupa. Dihaj sproščeno kot običajno. Oblečeno imej samo spodnje perilo in položi merilni trak na golo kožo. Vzemi merilni trak in ga položi okrog najožjega dela svojega pasu. Ljudje imajo lahko najožji del pasu na različnih mestih. Običajno je na isti višini kot popek ali rahlo nad njim. Spet si ne pozabi zapisati izmerjenih vrednosti. 

Dolžina kopalk 

Vsaka ženska ima edinstvene proporce. Nekatere imajo dolge noge, druge pa ozek pas ali dolg trup. Če si želiš kupiti enodelne kopalke, ki se kar najbolje prilegajo, je potrebna še ena mera: dolžina kopalk od zgornjega do spodnjega dela. Zadnja dimenzija zagotavlja, da ti bodo kopalke kot ulite in da ti bo v njih kar najbolj udobno tako v vodi kot tudi izven nje.