Uporabno
415 ogledov

Ameriški hladilniki osvajajo slovenska gospodinjstva

Enaa Enaa
Ameriški hladilniki so veliki, ogromni, pa tudi dragi, vendar vse več slovenskih družin ugotavlja, da se odlično obnesejo, omogočajo različne prihranke in manj obiskov trgovin. Z njimi je v vsakem trenutku pri roki vse, kar potrebujemo.

Povečane dimenzije ameriških hladilnikov so eden glavnih razlogov za njihovo priljubljenost. Navadno imajo dvoje vrat, nekateri modeli pa celo štiri vrata. Ponašajo se s številnimi funkcijami, ki jih običajni hladilniki nimajo: z ledomatom, dozirnikom vode, vinsko vitrino, ionizatorjem, elektronskim upravljanjem itd.

Kdaj izbrati ameriški hladilnik?

Ameriški hladilnik se pogosto znajde na seznamu želja, ko prenavljamo kuhinjo ali se selimo v nov dom. Ti prostorni hladilniki so odlična izbira za vse, ki veliko kuhajo ali uživajo v vlogi gostitelja domačih zabav. Če vsak dan kuhate obroke za celotno družino, potem boste zagotovo cenili možnost shranjevanja veliko večje količine sveže hrane in ohlajenih pijač, kot ste je bili vajeni doslej. Ameriški hladilnik je daleč najboljša naložba za vse, ki veliko uporabljate hladilnik in potrebujete res veliko prostora za shranjevanje.

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

Koliko hrane lahko shranijo ameriški hladilniki z zamrzovalnikom?

Ameriški hladilnik je priljubljena izbira za velike družine in gospodinjstva. V njem boste imeli hrano lepo in pregledno razporejeno, saj bo prostora več kot dovolj. Na splošno je zmogljivost shranjevanja pri ameriških hladilnikih enako porazdeljena med hladilni in zamrzovalni del. Povprečna skupna zmogljivost shranjevanja ameriškega hladilnika z zamrzovalnikom je približno 400 litrov sveže hrane. To pomeni, da boste v njem lahko shranili za približno dva tedna sveže hrane in za približno štiri mesece zamrznjene hrane.

Ali so ameriški hladilniki varčni?

Veliko ljudi ima pogosto napačno predstavo o ameriških hladilnikih z zamrzovalnikom. Splošno prepričanje je, da bodo porabili več energije, ker lahko shranijo več svežih živil in morajo zagotoviti še zamrzovanje hrane. Vendar temu ni tako, saj mnogi kakovostni in sodobni ameriški hladilniki, kakršne najdete na Enaa, zagotavljajo nizko porabo energije. Količina porabljene električne energije je odvisna od spremembe temperature, ki je potrebna za delovanje hladilnika in zamrzovalnika.

Glavne prednosti ameriških hladilnikov

Če povzamemo, med glavnimi prednostmi ameriških hladilnikov so:

  • Ogromna zmogljivost – omogočajo shranjevanje (zamrzovanje in hlajenje) veliko večje količine hrane od povprečnega hladilnika.
  • Tehnologija, ki ohranja svežino hrane – uporabljajo najnovejšo tehnologijo za shranjevanje živil pri optimalni temperaturi za daljšo svežino.
  • Ledomat in dozirnik vode – to je priljubljena funkcija, idealna za vse, ki želijo ohlajeno vodo ali led s pritiskom na gumb.
  • Izjemno eleganten dizajn – zasnovani so tako, da pustijo drzen vtis v vaši kuhinji.

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

Hladilniki z ledomatom

Ameriški hladilniki z ledomatom, kakršen je model Gorenje NRS9181VX, samodejno izdelujejo zdrobljen led, ledene kocke in imajo praktičen dozirnik vode. Z upravljanjem na dotik boste imeli vedno na dosegu roke ohlajeno vodo in led, ko ga boste potrebovali. Pomislite, koliko različnih osvežilnih pijač in koktejlov boste lahko pripravili kar v udobju svojega doma. Vaš hladilnik z ledomatom bo glavna zvezda tudi, kadar pridejo gostje! Ledomat je elegantno oblikovan in zavzame ravno dovolj prostora.

Gorenje ameriški hladilniki

Gorenje ameriški hladilniki so zelo priljubljeni na slovenskem trgu. Izjemno iskan model je Gorenje NRM918FUX, ki se ponaša s prostornino 609 litrov. Zamrzovalni del ima 108 litrov, plus 13-litrski razdelek na vratih. Ta ameriški hladilnik ima tehnologijo NoFrost Plus, ki preprečuje kopičenje ledu. Če bi radi hitro zamrznili hrano pri minus 24 stopinjah Celzija, vam bo prav prišla funkcija FastFreeze. Ima zmogljiv inverterski kompresor za varčno, tiho in učinkovito delovanje.

Kupci se vse bolj odločajo tudi za model Gorenje NRS9181VX, ki ima ledomat in dozirnik vode. Njegova prostornina znaša 371 litrov, medtem ko ima zamrzovalni del kar 185 litrov. Za večjo varčnost, učinkovitost in tiho delovanje skrbi inverterski kompresor. Ima tudi varčevalni program EcoMode in letno porabi okrog 404,14 kWh. Ne želite stalno odtajati hladilnika? Brez skrbi, zahvaljujoč tehnologiji NoFrost Plus vam tega ne bo več treba početi. Ima še funkciji SuperCool za hitro hlajenje in MultiFlow za večtočkovno 3D-vpihovanje zraka. Rezultat je boljše kroženje zraka, s tem pa odlični pogoji za shranjevanje živil.

Ameriški hladilniki Gorenje so resnično inovativni. Model Gorenje NRM8181UX ima prilagodljiv predel ConvertZone za ohlajevanje ali zamrzovanje. V njem lahko prilagodite temperaturo vse od minus 20 do plus 15 stopinj Celzija, kar pomeni, da lahko »preklapljate« iz zamrzovalnika v hladilnik. Kako enostavno in praktično!

Se odločate za nakup ameriškega hladilnika? Preverite ponudbo najboljših izdelkov priznanih proizvajalcev na Enaa in poiščite pravega za svoje potrebe. Nakupujte po Enaa Top cenah in izkoristite možnost nakupa na obroke.