Uporabno
100 ogledov

Asistenčni sistemi: med varnostjo in udobjem

Asistenčni sistemi, avto, voznica, vožnja Profimedia
Seznam pomembne opreme vozila se je od predvajalnika mp3, samodejne klimatske naprave in tempomata precej razširil. Ne samo, da asistenčni sistemi pripomorejo k udobnejši in privlačnejši vožnji, ampak izboljšajo tudi varnost.

Obvezna oprema pri novejših avtomobilih sta asistenčni sistem ABS, ki preprečuje blokiranje koles pri zaviranju, in EPS, ki zazna zdrs koles. Namen sodobnih sistemov je, da vozniku pomagajo preprečiti morebitno prometno nesrečo, kljub temu pa je voznik še zmeraj odgovoren za svoje ravnanje in vožnjo v cestnem prometu.

O tem in še več na digitalnem klepetu z Andrejem Brglezom, direktorjem Inštituta za civilizacijo in kulturo, ter Jako Klementom, direktorjem avtomobilskih zavarovanj v Zavarovalnici Triglav. Spregovorili bomo o tem, kateri asistenčni sistemi so najbolj primerni, kako jih izbrati, kaj je potrebno narediti, da bi s pomočjo asistenčnih sistemov dosegli še višjo raven varnosti vožnje, pa tudi, kako izbira asistenčnih sistemov vpliva na zavarovalno premijo.

Digitalni posvet bo potekal prek aplikacije Microsoft Teams v torek, 30. marca, ob 17. uri.

Za brezplačno udeležbo na delavnici se prijavite prek spletnega obrazca najkasneje do ponedeljka, 29. marca, do 12. ure.

Za udeležbo boste potrebovali:

• elektronsko napravo (npr. računalnik, tablico ali pametni telefon);

• elektronski naslov, na katerega boste prejeli obvestilo, da ste se uspešno prijavili.

Število mest je omejeno.

Pred posvetom bi radi slišali še vaše mnenje in izkušnje z asistenčnimi sistemi, zato vas vabimo, da odgovorite na štiri kratka vprašanja v anketi o asistenčnih sistemih.

Vabljeni!