Uporabno
1669 ogledov

Bi si delo od doma olajšali? Ta brezplačna digitalna orodja vas bodo rešila

Bigstock
Kljub umirjanju epidemije novega koronavirusa mnogi svoje delo vsaj deloma še vedno opravljamo od doma. Kar se je nekaterim zdelo pred epidemijo skoraj neizvedljivo je tako postal naš vsakdan.

Kdaj se bomo lahko čisto vsi vrnili na svoja delovna mesta tudi po več tednih sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, še ni jasno. Mnogi se bodo tudi s čakanja vrnili v popolnoma nov delovni proces. Zaposleni na delovnih mestih, kjer je to možno, bodo po vsej verjetnosti tudi naslednje mesece vsaj delno delali od doma in tako omejili možnosti ponovne razširitve okužb s COVID-19. Podjetja se bodo tako še naprej srečevala z izjemnimi izzivi kako organizirati delo oz. poslovanje.

Naj bo "koronakriza" povod za popolno digitalizacijo vašega podjetja. Fizični dokumenti naj postanejo stvar preteklosti, varno digitalno poslovanje pa vrata v prihodnost.

Kako rešiti težave s pretokom informacij

Največji izziv za mnoga podjetja, ki so morala v času epidemije "preklopiti" na brezpapirno poslovanje, je uspešen pretok informacij in dostop do dokumentov, ki jih zaposleni potrebujejo za svoje delo. "Če je poslovni program 'možgan' podjetja, so dokumenti in informacije njegova kri, ki mora ves čas krožiti, da lahko celotno 'telo' oz. podjetje deluje normalno," ugotavljajo pri podjetju Datalab, ki že leta za svoje stranke išče in razvija optimalne rešitve na področju digitalizacije podjetij.

Brezpapirno poslovanjo od podjetja zahteva, da so digitalizirani tudi vsi tisti viri in dokumenti, ki so bili v pisarnah zaposlenim na voljo v fizični obliki. Da bi se izognili poplavi e-sporočil in nepotrebnemu čakanju na dostop do skupnih virov podjetja, je potrebno vzpostaviti avtomatizirano upravljanje in organiziranje dokumentov. Tukaj vam bo v veliko pomoč orodje eDokumentacija oz. dokumentni sistem, ki omogoča shranjevanje skupnih dokumentov na oblak in varen dostop od doma.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Morate mnoge dokumente iz fizične oblike pretvoriti v elektronsko, da boste lahko zagnali digitalno poslovanje? Pomagate si lahko s storitvijo eKnjižbe, ki na podlagi tehnologije OCR (optično zaznavanje znakov) prebere fizične dokumente in jih pretvori v elektronsko obliko. To vam bo prihranilo izjemno veliko časa, saj vam dokumentov ne bo treba pretipkavati.

Pomembni trendi prihodnosti

Epidemija COVID-19 in posledična samokarantena sta jasno pokazali, da je digitalizacija najboljša in najbolj varna pot v prihodnost. "Kot razvijalec poslovno informacijskega sistema vidimo eksponentni porast digitalnih dokumentnih arhivov (npr. zaradi potrebe po brezstičnem poslovanju z računovodji), elektronske izmenjave podatkov med podjetji (eRačuni, logistični dokumenti) ter digitaliziranih delovnih procesov, deljenih med deležniki (brisanje barier pri procesih, ki tečejo v ali med poslovnimi subjekti)," ugotavljajo pri podjetju Datalab.

računalnik bančna kartica spletno nakupovanje spletni nakup | Avtor: Profimedia Profimedia
Trend nakupovanja po spletu je dodaten kazatelj potrebe po digitalizaciji podjetij. "V maloprodaji smo že priča premiku na on-line prodajo, zato bo toliko večja nujnost vpeljave spletnih trgovin, njihovih navezav direktno na informacijski sistem ter integracijo z brezgotovinskim plačilnim prometom in logistiki," dodajajo strokovnjaki na področju digitalizacije poslovanja.

Brezplačen dostop do vrhunskih izdelkov

Pri Datalabu so za vsa podjetja, željna digitalizacije poslovanja, v sklopu akcije Go Digital pripravili širok nabor ukrepov, ki bodo podjetjem omogočali nemoteno in varno poslovanje. Verjamejo v družbeno solidarnost in odgovornost ter zato podjetjem za omejen čas ponujajo brezplačen poslovni program in tudi druga digitalna orodja za optimizirano delo od doma.

"Do konca junija lahko podjetja uporabljajo eno licenco poslovnega programa PANTHEON brezplačno, vsaka nadaljnja se obračuna s 50 % popustom. Spletni program PANTHEON Web je brezplačen do konca avgusta, prav tako pa tudi vsa orodja za digitalizacijo poslovanja, kot so eDokumentacija, eKnjižbe, Varnostna kopija, eRačuni in eHramba. Skupaj zmoremo!," so prepričani pri podjetju Datalab.