Uporabno
1673 ogledov

Bi želeli boljšo službo in višjo plačo?

Povprečna bruto plača je januarja znašala nekaj manj kot 1.500 evrov.(Foto: Isto Žurnal24 main
Iščete boljšo zaposlitev, primernejšega delodajalca ali višjo plačo? Nova priložnost se vam lahko odpre na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Cankarjevem domu, kjer bo 13. oktobra več kot 80 slovenskih in tujih delodajalcev iskalo nove sodelavce. V pestrem programskem delu vas čakajo zanimiva predavanja in delavnice, ki vam bodo pomagala izboljšati nastop na zaposlitvenih razgovorih in obvladovati stres.

Pridobite si prednost pred drugimi kandidati

Nikjer drugje ne boste našli toliko delodajalcev na kupu kot na največjem kariernem sejmu pri nas. Zato pripravite življenjepise in vprašanja za predstavnike podjetij Petrol d.d., Gen-I d.o.o., Hofer trgovina d.o.o., Lidl Slovenija d.o.o., Pivovarna Laško Union d.o.o., Toyota Adria d.o.o., Ministrstvo za obrambo RS/Slovenska vojska, Krka d.d., NLB d.d., Novartis in druge. To, da lahko osebno spoznate delodajalce še pred prijavo na zaposlitveni oglas in tudi oni vas, predstavlja veliko prednost. Iz prve roke lahko pridobite informacije o delovnih mestih in klimi v podjetju, ki vas zanima. Po drugi strani pa se bodo tudi delodajalci spomnili vas, ko bodo šli čez kup prijav na delovno mesto.

delo, služba | Avtor: Mojedelo.com Mojedelo.com

Naučite se spretnosti komuniciranja in mreženja

Da boste pustili čim boljši vtis pri pogovoru z delodajalci, obiščite predavanje Ksenije Benedetti. Prva dama slovenskega protokola bo z vami delila nasvete na temo poslovnega bontona, kar vam bo zagotovo koristilo pri zaposlitvenih razgovorih ali pogajanjih za višjo plačo: »Poznati pravila primernega obnašanja pomaga pri večji samozavesti in posredno vpliva na sklepanje poslov. Kdaj ponuditi roko, kako koga nasloviti, kako napisati elektronsko sporočilo, kako sprejeti poslovne partnerje je nekaj drobnih tem, o katerih bom spregovorila.« Ajša Vodnik bo na predavanju razkrila, kako lahko s pomočjo mreženja pridete do boljše zaposlitve. Tisti, ki bi želeli izboljšati tudi svojo telesno govorico, pa ne zamudite predavanje Mattea Bocellija.

Dobro počutje je ključno za doseganje kariernih uspehov

V pestrem programskem delu boste med drugim lahko prisluhnili tudi naši olimpijki Brigiti Langerholc, ki se je v svoji 18-letni uspešni atletski karieri velikokrat srečala s stresom in se zaveda, kako pomembno je dobro počutje za uspeh: »V službi je dobro, da se počutite notranje pomirjeni, suvereni, da veste kaj je vaš doprinos v delovnem okolju. Ampak dostikrat to ne pride samo od sebe, včasih vodilni ne podprejo dovolj kadra, in tudi če ga, je potrebno vsak dan delati na 'dobrem počutju' ali preden pridete na delovno mesto ali pa na delovnem mestu, če za to poskrbi delodajalec.«

Poleg novih znanj in poznanstev izkoristite tudi vse ostale možnosti, ki jih ponuja Karierni sejem MojeDelo.com − tečaj Excela, kognitivno in psihometrično testiranje, foto kotiček ter karierno svetovanje HR-strokovnjakov. Celoten program si oglejte tukaj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.