Uporabno
4174 ogledov

Bliža se sejem nove generacije

Sejem Agra Sejem Agra
Od 25. do 30 avgusta nas v Gornji Radgoni čaka 56. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA.

Tradicionalni sejem AGRA se bo tudi letos s številnimi mednarodnimi predstavitvami in novostmi potrdil kot najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem tem delu Evrope.

Posebno pozornost bo namenil mladim v agroživilstvu ter zdravi, visoko kakovostni hrani iz naše bližine. Država partnerica bo Makedonija s svojo kulinarično, vinsko in turistično ponudbo. Ob njej se bodo z nacionalnimi in regionalnimi nastopi predstavile Avstrija, Hrvaška, Madžarska, Poljska in Indija.

Video napoved sejemskega dogajanja AGRA 2018

Na 71.300 m2 razstavnih površin bo novosti v kmetijski tehniki in živilskopredelovalni industriji ponujalo 1840 razstavljavcev iz 32 držav. V pokušnjo in nakup ekoloških in najboljših regionalnih izdelkov, dobrot in vin bodo vabili Agrina tržnica, Agrina kuhinja, Vinski hram in letos prvič tudi Medeni hram, urejen v počastitev svetovnega Dneva čebel.

AGRA bo prizorišče za številna družabna tekmovanja in srečanja, znova pa bo bogat tudi sejemski strokovni program. Atraktivne bodo predstavitve avtohtonih pasem živali v hlevih in na maneži, kjer bo vsak dan za obiskovalce na voljo brezplačno jahanje konjev, na sejemski torek pa bo dogajanje popestrilo športno preskakovanje ovir s konji. Posebno doživetje bo tudi ogled bujnih sejemskih vrtov, gozdno-parkovnega nasada in hiške iz slamnatih bal.

Ob naštetem pa AGRA ponuja še veliko drugih, zdravih, okusnih, zabavnih in družabnih razlogov za doživetje prelepega sejemskega dne v Pomurju.

AGRA omogoča nakup rednih vstopnic za odrasle preko spleta in prodajne mreže Mojekarte.si po znižani ceni 6,00 €.

1/24
Pomurski sejem