Uporabno
661 ogledov

Boste letos za božič ponovno pozabili nase?

Božič, družina Profimedia
Letošnje leto je bilo res nekaj posebnega. A takoj ko se približa božič, se vrnemo v poznane tire – hitenje, iskanje pravega darila, kuhanje, pečenje. Obdobje, ki je že tako stresno, pa je poleg tega za mnoge tudi še bolj osamljeno kot kdaj prej.

Božični čas med epidemijo zagotovo ni tak, kot bi si ga želeli ali pa pričakovali. Druga leta smo ta čas izkoristili za obiske, izlete po božičnih sejmih in pitje kuhanega vina na prostem. V šolah so otroci organizirali dobrodelne sejme, odrasli so se zabavali na službenih novoletnih zabavah. Letos pa na trenutke kar pozabimo na božični duh. Prek spleta hitimo kupiti božična darila, domovi so vsaj malo okrašeni, a veliko nas cele dneve sedi za računalnikom, če ne zaradi službe pa še zaradi šolskih obveznosti naših otrok.

Pomemben del božiča ste tudi vi

Kar pozabljamo vsako leto, pa je, da bi si vzeli nekaj časa zase. Da se malo razvajamo, se poglobimo vase in najdemo v sebi pravi božični duh – srečo, veselje in medsebojne vezi. Letos je torej skrajni čas, da manjšo količino izletov, druženj in zabav nadomestimo s kvalitetnim časom, ki ga posvetimo poglabljanju medsebojnih odnosov in odnosu do samega sebe.

božič, družina | Avtor: Unsplash Unsplash

Letos torej tudi sebi namenite kako darilo. Naj bo to nekaj, kar ste si že dolgo želeli, ali pa preprosto kak dan dopusta, ki ga boste cel dan preživeli na kavču pod odejo s svojimi najdražjimi. Privoščite si hrano in pijačo, ki si jo želite, a ne silite se k ustvarjanju kuharskih mojstrovin, če vam ni do tega. Naj bodo ti prazniki res za vas, brez stresa in skrbi.

Povezani, čeprav narazen

Povezanost je zagotovo nekaj, kar nam v teh časih najbolj manjka. Zagotovo je med prazniki še posebno težko tistim, ki živijo sami ali pa ne morejo obiskati svojih družin. Zato so se pri Mercatorju odločili, da bodo organizirali praznično večerjo za vse, ki želijo večer preživeti v dobri družbi z obilico smeha, zabave, dobre hrane in glasbe.

Zato si rezervirajte svoj prostor ob virtualni mizi, 18. 12. ob 20. uri, na Mercatorjevem Facebook profilu.

Pri Mercatorju vedo, da je najboljše darilo tisto, ki vas najbolje poveže z osebo, ki ste jo obdarovali. Mala pozornost, ki pokaže, da osebo resnično poznate in vam veliko pomeni je veliko več vredna kot drago darilo. Zato želijo vsem, ki med prazniki pogrešajo bližino svojih bližnjih, ponuditi virtualno druženje. Na njem boste spoznali nove ljudi, se zabavali in uživali v dobri glasbi. Imeli boste virtualno družbo in pomoč pri kuhanju in uživanju v domači večerji.

Uživajte v praznikih in prazničnih trenutkih tudi v teh nenavadnih časih. Sprostite se, skuhajte ali pa kupite si nekaj dobrega in uživajte v največji spletni praznični večerji.

¸