Uporabno
119 ogledov

Botrstvu donirali preko 2.500 evrov

proteini.si Proteini.si
V športnem parku Šiška se je odvijal športno-dobrodelni dogodek, na katerem je letošnji svetovni prvak in evropski podprvak v metu diska Kristjan Čeh laike učil, kako se meče disk. Vsi udeleženci so z metom diska zbirali denar za program Botrstvo, Kristjanu prisluhnili, kaj počne ob koncu letošnje poletne sezone in se za piko na i sladkali z novim proteinskim jogurtom.

Za Kristjana Čeha so letos prav gotovo slišali tudi tisti, ki niso največji ljubitelji atletike, saj je domov prinesel kar dva naslova - svetovnega prvaka in evropskega prvaka - v metu diska. Na stadionu v Šiški je bil dobro razpoložen in ob zaključku poletne sezone ter enomesečnem počitku pokazal, da zna disk vreči zelo daleč tudi, ko ne trenira. Kristjan je vsem zbranim pokazal, kako se meče disk in tako so povabljeni, na športno-dobrodelnem dogodku, lahko skupaj s svetovnim prvakom nabirali metre za dobrodelnost. Vsak vrženi meter je namreč pomenil 1 evro za program Botrstvo. Program je v Sloveniji pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje nastal leta 2010. Namenjen je otrokom in mladostnikom iz družin v stiski iz vse Slovenije, ki potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja.

proteini.si | Avtor: Proteini.si Proteini.si

In ravno ti otroci se bodo razveselili nove donacije. Vseh skupno vrženih metrov je bilo kar 638 in oba predstavnika podjetij, Proteini.si in Mlekarna Celeia, sta se odločila, da vsoto ne samo podvojijo, ampak jo povečajo kar za štirikrat. Tako je sklad Botrstva bogatejši za 2.552 evrov. »Najlepša hvala vsem udeležencem dogodka, hvala Kristjanu Čehu, da je metal večkrat in s tem dodajal metre oziroma evre v sklad, hvala obema podjetjema, ki sta izbrala ravno Botrstvo,« je povedal Luka Rednjak, predstavnik Botrstva.

proteini.si | Avtor: Proteini.si Proteini.si

Slovenski blagovni znamki, Proteini.si in LCA, Zelene doline, nista sodelovali samo v dobrodelnosti. Ker sta prepoznali, da na trgu mlečnih izdelkov manjkajo taki, ki bi združevali tako znanje s področja prehrane športnikov kot tudi s področja kakovostnih in okusnih mlečnih izdelkov, so s skupnimi močmi ustvarili beljakovinski jogurt, ki se ponaša tudi z nižjo kalorično vrednostjo in manj maščobami. Da bi z izdelkom prisluhnili še več trendom prehrane športnikov, so se odpovedali dodajanju sladkorjev, »pozabili« na laktozo in jogurtu dodali L-karnitin, ki predstavlja novost v segmentu izdelkov z višjo vsebnostjo beljakovin.

proteini.si | Avtor: Proteini.si Proteini.si