Uporabno
1986 ogledov

Bradley Cooper, kot ga še niste videli

Ulica nočnih mor, Blitz Film Blitz Film & Video
Po osvojenem oskarju za film Oblika vode, bo Ulica nočnih mor prvi naslednji celovečerni film Guillerma del Tora. Tokrat je zbral neverjetno igralsko zasedbo z Bradleyjem Cooperjem in Cate Blanchett v glavnih vlogah, ob njiju pa postavil še ostala zveneča imena, kot so Toni Collette, Willem Dafoe, Rooney Mara in Richard Jenkins.
1/8

Temačna, takoimenovana »noir« drama je adaptacija istoimenske knjige avtorja Williama Lindsayja Greshama in govori o ambicioznemu potujočemu mentalistu, ki svoj talent izkorišča za manipulacijo z ljudmi. V veri, da bo dosegel svetovni uspeh in slavo, se spusti v vezo z dr. Lilith Ritter (Blanchett), psihiatrinjo, ki je še bolj nevarna od njega. Stvari postajajo iz trenutka v trenutek bolj čudne.

Film je kronološko postavljen med leta 1939 in 1941 in v središče zgodbe postavlja Stantona, oziroma Stana Carlisla, moškega s temačno in skrivnostno preteklostjo, ki si delo najde v cirkusu in se nauči kompleksnega sistema, kako lahko kot mentalist preslepi množico, da lahko vidi vse. In tako nadaljuje svojo pot kot bralec misli. Na svoji poti pritegne pozornost psihiatrinje, ki načrtuje, da bi preslepila bogataša Ezro, svojega pacienta, ki je z njo delil vse svoje skrivnosti. Tako Stanton in Lilith skujeta načrt in Stanton ponudi Ezri, da lahko z njegovo pomočjo stopi v kontakt s svojimi mrtvimi predniki – seveda za zajetno vsoto denarja. Poleg izjemnega Bradleyja Cooperja, ki se je ponovno neverjetno vživel v temačen lik in ga prikaže v več globokih nivojih kompleksnega karakterja, bomo videli tudi nedolžno in naivno Molly (Rooney Mara), ter na drugi strani hladno in preračunljivo dr. Lilith Ritter. Cate Blanchett odlično upodobi psihiatrinjo s popolnim izgledom, nekakšno femme fatale, ki pa je zagotovo usodna.

Ulica nočnih mor, Blitz Film | Avtor: Blitz Film & Video Blitz Film & Video

Čeprav je Guillermo del Toro znan po tem, da raje prikaže like, ki so izobčeni, na robu, ali drugačni, se tokrat loteva negativnega lika, ki si ne zasluži našega sočutja. Stantona namreč mučijo demoni, na svet gleda popolnoma hladno in na ljudi kot negativce, ki so v svojem bistvu plenilci. Guillermo nam tako v Ulici nočnih mor izpostavi dva glavna junaka, ki pa sta le dva izmed mnogih prevarantov, ki naivnežem prodajajo lažno upanje.

Ulica nočnih mor bi zlahka bila ironična tragedija in pokaže, da na koncu vsak dobi to, kar si zasluži. Izvrstna noir drama, polna zapletov in nepričakovanih preobratov nas čaka v domačih kinih v distribuciji Blitz Slovenija od 27. januarja naprej. Vstopnice so že v prodaji.

Napovednik težko pričakovanega filma si lahko ogledate spodaj.