Uporabno
1421 ogledov

Branko Đurić v hit komediji Danisa Tanovića

Deset v pol Con Film
Po premieri v Kranju bo težko pričakovana komedija Deset v pol Danisa Tanovića od četrtka 2. decembra na sporedu v slovenskih kinematografih.

"Veseli me, da si bo imelo občinstvo po vsej regiji priložnost ogledati naš novi film. Ta film je romantična komedija o dveh prijateljih, gostincih, ki sta tekmeca, a sta v resnici neizogibno tudi nastrojena drug proti drugemu. Snemali smo v času pandemije, trgovine so bile zaprte in ljudje so se oddaljevali drug od drugega. Film prikazuje Sarajevo z drugega zornega kota, ki je zame zelo zanimiv, in prikazuje, kako pomembno je, da združimo moči in ne opuščamo pravih vrednot, kot so prijateljstvo, ljubezen in dobrososedski odnosi. Upam, da se bo občinstvo vsaj malo nasmejalo in da bo začutilo dobro energijo, s katero smo ustvarili film," je dejal Tanović.

Tanovićev film Deset v pol je nastal v okviru projekta Sarajevo City of Film for Global Screens (SCF GS) Obala Art Centra in Turške državne radiotelevizije (TRT) ter ob podpori BH Telecoma in turistične zveze Visit Sarajevo.

Deset v pol | Avtor: Con Film Con Film

Zgodba se odvija v Sarajevu maja letos. Baščaršija si skuša opomoči po dolgem in težkem letu. Pandemija še traja, a vseeno – poletje prihaja, z njim pa tudi upanje, da se bodo razmere vsaj za krajši čas izboljšale. Ko v Enesovo čevapčičarno nekega jutra vstopi Zagrebčanka in reče, da je prišla na "najboljše čevapčiče v Sarajevu", jo pošlje k ​​Izu, da bi si sam, tako kot po tradiciji, privoščil užitek prve jutranje kave, potem ko je postregel prvi stranki. Povsem neškodljiva, prijazna gesta povzroči popoln razpad sosedskih, poslovnih in zasebnih odnosov, ne le v Enesovem in Izovem življenju, temveč tudi med vsemi sokrajani. Kdo ima najboljše čevapčiče v Sarajevu?

Glavni vlogi v filmu igrata Branko Đurić in Izudin Bajrović. Film je bil doslej prikazan na Bosphorus Film Festivalu v Istanbulu, na katarskem filmskem festivalu Ajyal v Dohi in na Zagrebškem filmskem festivalu. Premiero je doživel na letošnjem Sarajevskem filmskem festivalu.

Ne zamudite filma Deset v pol, v kinu od 2. decembra.

Deset v pol | Avtor: Con Film Con Film