Uporabno
2861 ogledov

Brez tega ni prave domače zabave!

barski stoli, barska miza, oprema, kuhinja, dom Profimedia
Mesec druženja, zabav in praznovanj, ko bomo h koncu pripeljali še eno uspešno leto in zdravica novemu, ki je pred nami. Če doma pogosto gostite prijatelje ali sorodnike, potem veste, kako prijetno je imeti kotiček, v katerem je vse pri roki – seveda govorimo o mini domačem baru!

Večkrat, ko pogovor nanese na mini domači bar, se oglasi kdo z besedami, da tega doma zaradi premajhne kvadrature ne more imeti. A obstaja več kreativnih načinov za ureditev takšnega kotička, ne glede na vaše razpoložljive kvadratne metre. Željo si lahko zelo enostavno uresničite, saj je na tržišču možno dobiti barsko pohištvo, ki prihrani prostor, hkrati pa nudi prostor za shranjevanje in ga odlikujejo prilagodljive postavitve, ki sovpadajo z obstoječo opremo in oblikami prostorov.

barski stoli, barska miza, oprema, kuhinja, dom | Avtor: Profimedia Profimedia

Ideja 1: Barska miza kot del kuhinjskega pohištva

Glavna lastnost barske mize je zagotovo njena funkcionalnost. Če imate dovolj velik prostor, da jo lahko postavite kamorkoli, potem vas bo pri nakupu vodila želja po modernem izgledu, ki se bo ujel z ostalo opremo. Če pa ste s prostorom malce omejeni, potem boste najbrž razmišljali v smeri, kako z barsko mizo pridobiti še kakšen dodaten predal ali polico.

barski stoli, barska miza, oprema, kuhinja, dom | Avtor: Profimedia Profimedia
Barska miza je odlična popestritev, saj pričara povsem drug koncept tako druženja s prijatelji kot obedovanja z družino.

Ideja 2: Šank miza kot kuhinjski otok

Preprosta ideja za majhen domači bar je tudi ta, da si ga omislite kot kuhinjski otok. Če želite imeti enostavno barsko postajo, vam bo to omogočila šank miza. Ta je lahko premična, kar pomeni, da vam v kuhinji ali dnevni omogoča fleksibilno izbiro postavitve, po druženju s prijatelji pa lahko postane uporaben podaljšek pulta ali dodatna miza za odlaganje. V Lesnini imajo v ponudbi pestro izbiro bar miz, zato boste zagotovo našli takšno, ki bo moderno dopolnila vašo trenutno postavitev.

Kako izbrati pravi barski stol?

Vsako mizo lahko polepša vaza s cvetjem, medtem ko so stoli tisti, ki bodo prostoru dodali poseben pečat. Zato je premislek o tem, kakšne izbrati, zelo pomemben. Pred nakupom premislite o naslednjih vprašanjih. 

barski stoli, barska miza, oprema, kuhinja, dom | Avtor: Profimedia Profimedia

Kako visoka je vaša miza?

Ko kupujemo barske stole, moramo vedeti, da bomo največje udobje dosegli, če bodo ti približno 25 cm nižji od barske mize.  To pomeni, da je pred nakupom treba izmeriti višino mize (te so v povprečju visoke od 100 do 105 cm) in na osnovi tega izbrati primerno visoke stole.

Kakšen je vaš stil opremljanja?

Od opreme prostora, v katerega boste postavili domači bar, je odvisno, ali bo vaš barski stol lesen, boste izbrali vrtljivega, morda z nizkim in visokim naslonjalom za hrbet, bo imel naslonjala za roke itd. Še vedno so najbolje prodajani barski stoli z lesenimi nogami in modernim oblazinjenim sedalom in stoli brez sedala, saj jih lahko pospravite pod mizo in sprostite prostor.

TUKAJ si poglejte moderne in funkcionalne barske stole. V pestri ponudbi barv in modelov boste zagotovo našli takšne, ki bodo prijetno in udobno popestrili vaš dom.

barski stoli, barska miza, oprema, kuhinja, dom | Avtor: Profimedia Profimedia
Najbolj udobni so zagotovo leseni barski stoli z naslonom. Oblazinjeni, s prevlekami v različnih barvah ali v videzu usnja bodo nudili pravo udobje za druženje tako med zajtrkom kot daljšim obiskom prijateljev.  

Od namena je odvisno tudi število stolov

1. Boste barsko mizo in stole uporabljali za vsakodnevno obedovanje ali občasno druženje?
2. Koliko prostora lahko namenite stolom?

Odgovora na ti dve vprašanji vam bosta namreč dala usmeritev, kako velike in koliko stolov izbrati. Poleg višine je namreč treba upoštevati še to, da je minimalna priporočljiva razdalja med dvema stoloma 15 centimetrov. V kolikor bo vaša šank miza krajša, bo to seveda vplivalo tudi na število stolov. Če dvomite ali pa niste prepričani o svojih idejah, potem se obrnite na Lesninine svetovalce, ki vam bodo pomagali na poti do za vas najboljše izbire. 

Veseli december v prijetnem domačem okolju

Barske mize so zagotovo tisti element v prostoru, ki dvigne celotno vzdušje. Druženja s prijatelji, sorodniki in družinskimi člani navadno pomenijo večje število ljudi. Barska miza je tako lahko čudovita postaja, na katero postavite prigrizke, narezke in dodatno pijačo, ki si jo gostje potem lahko točijo sami. S tem boste ne samo razbremenili sebe kot gostitelja, ampak dali svojim gostom večji občutek domačnosti.

barski stoli, barska miza, oprema, kuhinja, dom | Avtor: Profimedia Profimedia