Uporabno
71 ogledov

Čas je za Dune: Peščeni planet! Se vidimo na Arrakisu!

Dune, kino, Blitz
1/13
Blitz Film & Video Distribution
Včeraj se je pod sojem žarometov, v središču Londona odvila posebna premierna projekcija težko pričakovanega filmskega spektakla DUNE: PEŠČENI PLANET, kjer se zbrala tudi celotna filmska ekipa, vzdušje pa je bilo enostavno izjemno! Predstavljamo vam fotografije dogajanja in se veselimo premiere filma v Sloveniji, ki bo že v sredo, 20. oktobra!

DUNE: PEŠČENI PLANET je eden najbolj pričakovanih filmov zadnjih let. Svetovno premiero bi moral doživeti že lani, vendar je bila le ta prestavljenja na letos. Glasbo za film je posnel Hans Zimmer, ki je ekskluzivno za DUNE izumil nov glasbeni inštrument ter nov jezik za besedne zvoke, kar daje glasbi v filmu občutek, kot da prihaja iz "drugega planeta". Za DUNE je bilo ustvarjenih več kot 1000 kostumov, uporabljeno pa je relativno malo posebnih efektov in CGI tehnologije. Večina snemanja je potekala v Jordanski puščavi, kjer so bili pogoji izjemno ekstremni, v enem najbolj neprijaznih okolij na svetu pa je temperatura na dnevih snemanja dosegla tudi do 45°C.  

Dune, kino, Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

Knjiga DUNE je eden najbolj poznanih znanstvenofantastičnih romanov po svetu, prodanih je bilo že okoli 20 milijonov izvodov, prevedena pa je v 23 jezikov. 
 
Po besedah kritikov in gledalcev, ki so si na posebnih dogodkih film že ogledali, je DUNE izjemen vizualen spektakel, ki ne dopušča drugega, kot da se ga ogleda na velikih platnih. Taylor Antrim (Vogue) je povedal: "Če ste iskali razlog, da ponovno obiščete kino, ste ga našli!" 

Dune, kino, Blitz | Avtor: Blitz Film & Video Distribution Blitz Film & Video Distribution

DUNE: PEŠČENI PLANET v kina po Sloveniji prihaja že v SREDO, 20. OKTOBRA. Vstopnice za premierne projekcije v Mariboxu, Cineplexxu, Kinu Bežigrad in Koloseju so že v prodaji. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.