Uporabno
8795 ogledov

Celoletne pnevmatike – ali se splača nakup?

Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto
Celoletne gume postajajo vedno bolj popularne, saj predstavljajo veliko prednosti. Celoletne gume so nedvomno odraz izjemnega napredka pri razvoju avtomobilskih gum, saj združujejo prednosti tako letnih kot tudi zimskih gum.
NE ČAKAJTE NA PRVI SNEG IN GNEČO!

Izkoristite ugodne cene celoletnih in zimskih pnevmatik v predsezoni in kupite pnevmatike že sedaj! Pri Porsche Inter Auto smo pripravili top cene!

KONTAKT: Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 041 392 204 ali na spletni strani https://www.shop.porscheinterauto.net!

Kljub temu celoletna pnevmatika pomeni določen kompromis, saj se letne pnevmatike z razlogom ločijo od zimskih. Ustrezna pnevmatika za določen letni čas je nazadnje vredna svojega namena in je bistvena v najbolj zahtevnih situacijah na cesti, v katerih nas lahko reši. Celoletne pnevmatike se obnesejo nekako kot če bi celo leto nosili isti par čevljev, tako pozimi kot poleti.

Je pa res, da ko imamo tako letne kot tudi zimske pnevmatike, to pomeni menjavo pnevmatik in z njo povezane stroške ter potreben prostor za shranjevanje. Ravno to je bil razlog za izum celoletnih pnevmatik, kjer se temu izognemo. Se pa je nedvomno potrebno nečemu odreči na račun drugih olajšav.

Porsche Inter Avto | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto

Najboljše celoletne pnevmatike?

Sava ponuja celoletne pnevmatike All Weather, ki se odlično obnese v vseh vremenskih razmerah, pa naj bo dež, sneg ali sonce. Ustvarjena je bila za vse voznike, ki se ne želijo ukvarjati in imeti stroškov z menjavo gum in njihovim skladiščenjem. Gre pa se še za dostopno pnevmatiko, ki se učinkovito prilagaja vremenskim spremembam v posameznih letnih časih, tako na mokri cesti kot tudi na snegu. Zagotavlja dober oprijem, izjemno vodljivost, odpornost proti akvaplaningu in učinkovito zaviranje, poleg tega pa še varčuje in vam omogoča dolgo življenjsko dobo in nižjo porabo goriva. (1)

Semperit ponuja celoletne pnevmatike AllSeason-Grip, ki zagptavlja zmogljivost čez vse leto ne glede na vremenske razmere. Optimizirana vsestranska oblika namreč pomaga pri obvladovanju vseh neugodnih voznih razmer. Na suhi podlagi zagotavlja popoln nadzor sploh v zavojih, na snegu omogoča stabilno vodljivost predvsem med pospeševanjem in zaviranjem. Celoletne pnevmatike Semperit se dobro obnesejo tudi na mokrem. (2)

Porsche Inter Avto | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto

Celoletne pnevmatike Continental

Celoletne pnevmatike Continental AllSeasonContact je namenjena uporabi v vseh štirih letnih časih in suvereno zagotavlja odličen oprijem tako na zasneženih kot tudi na mokrih zimskih cestah. Zaznamuje jih še dobra zavorna učinkovitost na suhih in mokrih poletnih cestah.

Pravzaprav se gre za najboljšo pnevmatiko v svojem razredu po kotalnem uporu, ki se pretvori v opazno manjšo porabo goriva, kar doseže z nezmanjšano varnostjo. Izdelana je iz gumene zmesi Traction Silica Compound, ki vsebuje smolo za zimsko učinkovitost in velik delež silike, zaradi česar ohranja nespremenjeno prožnost za odlične rezultate na zasneženih in mokrih zimskih cestah.

Odprto izdelana ramena ji omogočajo učinkovito preprečevanje akvaplaninga. V kombinaciji s togim profilom pa to pomeni še boljšo vodljivost in zavorno učinkovitost. (3)

Celoletne gume da ali ne?

Celoletne gume se splačajo predvsem v primeru, da se malo vozite in vam ni treba vedno ter za vsako ceno na cesto v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih oziroma živite v milejšem podnebju, kjer so temperaturne razlike manjše.

Da, če vozite v milejših vremenskih razmerah, kjer so temperaturne razlike manjše in je manj snega.

Da, če se vozite predvsem po mestu.

Da, če ne prevozite večjih razdalj in se lahko v primeru ekstremnih vremenskih razmer prilagodite in izberete drugo vrsto prevoza.

Celoletne pnevmatike pomenijo torej hibrid s katerimi lahko vozite pri  -10 °C in tudi pri 30 °C. Združujejo namreč značilnosti letnih in zimskih gum. Glavni kriterij izbire so torej vozne razmere, ki jih boste srečali pri vožnji.

Še vedno se najdejo vozniki, ki se poleti vozijo z zimskimi pnevmatikami, ali pa pozimi z letnimi in imajo v prtljažniku snežne verige. V tem primeru je bolj varno izbrati celoletno pnevmatiko za pozimi kot letno oziroma poleti kot zimsko. Potrebno pa je razumeti, da kljub temu, da so gume vsako leto boljše, celoletna pnevmatika ne pomeni čudežne pnevmatike. Celoletne pnevmatike pa so lahko tudi bližje letni ali zimski pnevmatiki, kar je odvisno od proizvajalca. Bistveno pa je vedeti, da se varčevati s pnevmatikami nikakor ne splača.

Porsche Inter Avto | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto

Naročite prek spleta ali nas obiščite 

Pnevmatike vam pošljemo na dom, lahko pa nas obiščete tudi na naših prodajnih mestih:

  • Porsche Ljubljana; Bravničarjeva ulica 5, Ljubljana; tel. št.: (01) 582 53 00
  • Porsche Verovškova; Verovškova ulica 78, Ljubljana; tel. št.: (01) 530 35 00
  • Porsche Maribor; Šentiljska cesta 128a, Maribor; tel. št.: (02) 654 03 00
  • Porsche Ptujska cesta; Ptujska cesta 150, Maribor; tel. št.: (02) 450 26 60
  • Porsche Koper; Ankaranska cesta 10, Koper; tel. št.: (05) 611 65 00
NE ČAKAJTE NA PRVI SNEG IN GNEČO!

Izkoristite ugodne cene celoletnih in zimskih pnevmatik v predsezoni in kupite pnevmatike že sedaj! Pri Porsche Inter Auto smo pripravili top cene!

KONTAKT: Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 041 392 204 ali na spletni strani https://www.shop.porscheinterauto.net!