Uporabno
99 ogledov

Center Help Ukraine – pobuda ukrajinskih podjetij za pomoč Ukrajincem

Help Ukraine center Help Ukraine center
Pomagajte Ukajini tudi vi!

Od zadnjih dni februarja je svet usmeril svoje oči in srca k vzhodni Evropi in njenim ljudem. Z izbruhom vojne se je življenje, ki so ga Ukrajinci poznali, nenadoma končalo. Mnogi od njih so morali zapustiti svoje domove, da bi poiskali zavetje ali se borili za obrambo svoje države, kar je povzročilo humanitarno krizo. Skupina ukrajinskih podjetij je ustanovila pobudo, imenovano Center Help Ukraine, katere cilj je zbiranje in dostavljanje humanitarne in medicinske pomoči za ljudi v Ukrajini, v regijah, ki jo najbolj potrebujejo.

Skupni cilj: pripeljati pomoč tja, kjer je najbolj potrebna

Ukrajinci na konfliktnih območjih nujno potrebujejo zdravila, hrano, odeje, topla oblačila in drugo humanitarno pomoč, vendar običajne dobavne verige trenutno niso na voljo. Center Help Ukraine je skupna pobuda nekaterih največjih ukrajinskih podjetij, ki trenutno vzpostavljajo mrežo skladišč za humanitarno in medicinsko pomoč ter vzpostavljajo logistične verige za hitrejšo dostavo v Ukrajino. Seznam skladišč je dostopen na spletni strani in se nenehno posodablja.

Help Ukraine center | Avtor: Help Ukraine center Help Ukraine center

Vsaka oseba na svetu lahko pošlje nenaslovljeno pomoč v eno od skladišč HELPUKRAINE.CENTER. Ko bo prispela v Ukrajino, jo bodo oborožene sile Ukrajine razporedile za nadaljnjo distribucijo. Projekt je nastal s sodelovanjem TIS, Rozetka, Nova Poshta, Ukrposhta, Dragon Capital, Fozzy Group in drugih, pobudo pa sta že podprli igralka Jennifer Aniston in pevec Sting.

Kako lahko pomagate?

Help Ukraine center | Avtor: Help Ukraine center Help Ukraine center

Prvič, veliko je povpraševanje po vojaških kompletih prve pomoči, medicinski opremi, hrani v pločevinkah in ostali hrani za enostavno uporabo, energijskih ploščicah, otroški hrani ter higienskih izdelkih za dojenčke in mame. Celoten seznam potrebnega blaga je na voljo tukaj. Center Help Ukraine sprejema tudi donacije za nakup zdravil in drugih potrebnih humanitarnih izdelkov. Sprejemajo plačila na podlagi Ernst Prost Foundation / Menschen für Frieden - Frieden Foundation Bank, Nemčija: Baden-Württembergische Bank (BW-Bank). Za donacijo kliknite tukaj.

Poleg produktne in finančne pomoči pobuda išče prostovoljce, ki lahko pomagajo pri razvrščanju in prevozu. Ljudje, ki so pripravljeni pomagati, se lahko prijavijo tako, da izpolnijo obrazec, ki je na voljo tukaj, in izberejo skladišče, v katerem lahko pomagajo – na Poljskem (Chełm, lubelskie voivodeship) ali v Ukrajini (Lviv).

Help Ukraine center | Avtor: Help Ukraine center Help Ukraine center

Vsi, ki si želite nuditi pomoč, si oglejte več podrobnosti na centru Help Ukraine.

Facebook: https://www.facebook.com/Help-Ukrainecenter 

Instagram: @help_ukraine_center

Več informacij:

  • E-mail: help@helpukraine.center
  • Klicni centri:
    • Poljska 00 800 112 51 02
    • Ukrajina +38 080 080 11 52
    • Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske +44 135 388 51 52
    • Združene države Amerike +1 855 725 11 52