Uporabno
2357 ogledov

Daikin Perfera med zmagovalkami ZPS testa klimatskih naprav

Daikin Daikin
V zadnjih letih so poletja vse bolj vroča, vročinskih valov je na pretek, prav tako pa se topli dnevi začnejo že precej zgodaj. Marsikdo si zato želi vroče dneve olajšati s klimatsko napravo, ki bi bila učinkovita in zmogljiva, a hkrati varčna, obenem pa bi ponujala tudi možnost gretja za hladnejše jesenske večere.

Na trgu je veliko ponudnikov najrazličnejših tipov klimatskih naprav. Te se razlikujejo po videzu, varčnosti, zmogljivosti, funkcijah, ki nam jih nudijo, ter seveda cenah. Vsak od nas si želi klimatsko napravo, ki bi svoje delo dobro opravljala, hkrati pa iščemo takšno, ki bi imela najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Da bi lažje našli tisto pravo, si lahko pomagamo tudi s testi potrošniških organizacij.

Ena izmed takšnih organizacij je Zveza potrošnikov Slovenije, ki redno izvaja potrošniško primerjalno testiranje. Vse izdelke, ki jih testirajo, kupijo v trgovini kot običajni potrošniki, nato pa jih preizkusijo v akreditiran laboratorij. Proizvajalci in trgovci tako za izbor sploh ne vedo in nanj nimajo nobenega vpliva. Pri testu klimatskih naprav je ZPS vzel pod drobnogled 9 različnih naprav, pri čemer pa so bili posebej pozorni na njihovo učinkovitost, hrupnost, vsestranskost, priročnost in navodila za uporabo. 

Daikin | Avtor: Daikin Daikin

Moč klimatske naprave je ključna za njeno učinkovitost

Zveza potrošnikov Slovenije posveča največ pozornosti prav učinkovitosti naprave v povezavi z njeno močjo, saj od klimatske naprave pričakujemo, da bo prostor dobro ohladila oziroma ga po potrebi tudi ogrela in v njem skrbela za čist zrak ter ohranjala ustrezno vlažnost. Pri tem pa je treba upoštevati več dejavnikov, ki vplivajo na njeno delovanje. Najpomembnejši so velikost in lega prostora, toplotna izolacija stavbe ter število ljudi, ki je navadno v prostoru. Na splošno velja, da za prostor, ki meri med 40 m2 in 55 m2, potrebujemo 3,5 kilovatno klimatsko napravo, ta pa bo tudi odlična izbira, če v prostor večji del dneva sije sonce. V tej vsestranski kategoriji je bila zmagovalka testa klimatska naprava Daikin Perfera, ki je obenem prejela tudi oznako za dobro razmerje med ceno in kakovostjo. Model Perfera namreč zagotavlja izjemno učinkovitost, hkrati pa zmanjšuje tudi vpliv na okolje in posledično naš račun za energijo.

Daikin | Avtor: Daikin Daikin

Premišljene funkcije za še več udobja

Čeprav je hlajenje glavna funkcija klimatske naprave, na katero najprej pomislimo, nam sodobne naprave nudijo še veliko več. Daikin Perfera je zaradi svojih pametnih rešitev prejela na testu tudi najboljšo oceno za njeno vsestranskost. Kot vse druge Daikinove klimatske naprave Perfera nudi premišljene funkcije za še več udobja v vašem domu. Coandonov učinek namreč z optimiziranjem toka zraka zagotavlja boljšo razporeditev temperature po prostoru, pametno toplotno tipalo pa zaznava trenutno temperaturo v prostoru enakomerno porazdeljuje zrak po njem. Poleg tega naprava poskrbi tudi za čiščenje zraka v vašem domu, saj zahvaljujoč pametnim tehnologijam filtriranja razgrajuje alergene in odstranjuje neprijetne vonjave. S pomočjo infrardečega krmilnika ali prek aplikacije Alexa oziroma Google Home jo lahko krmilite kar iz udobja vašega naslonjača, s funkcijo ojačanja gretja pa bo vaš dom hitro ogrela do idealne temperature.

Klimatska naprava Daikin Perfera je tako varna izbira, kadar se odločate za kakovostno klimatsko napravo, ki vam bo v primerjavi s ceno nudila kar največ.

Daikin | Avtor: Daikin Daikin