Uporabno
49 ogledov

Danes se začne jubilejni 15. Weekend Media Festival

Weekend Media Festival Weekend Media Festival
Največja regionalna konferenca ponovno spreminja Rovinj v oazo kreativnega mreženja.
Pod sloganom #SAMOPRIDI se danes začne Weekend.15, edinstven dogodek leta, ki v znanih prostorih stare Tobačne tovarne v Rovinju gosti številne tuje in domače strokovnjake iz najrazličnejših panog. Priljubljena istrska destinacija bo do nedelje, 25. septembra, gostila nekatera najbolj zveneča imena iz sveta medijev, komunikacij, tehnologije, glasbe, gospodarstva in inovativnosti ter vohunjenja, gastronomije in športa. Prav to je največji adut celotnega projekta Weekend Media Festival, ki si ga bomo zagotovo zapomnili tudi letos - ne le po govorcih, kot so Yossi Melman, vrhunski strokovnjak za vohunjenje in mednarodno varnost, Vuk Vuković, priznani hrvaški makroekonomist, Michael Selden, direktor podjetja Finless Foods in Jelena Đoković, soustanoviteljica fundacije Novak Đoković, pa tudi zaradi odličnega glasbenega programa, ki ga bosta nocoj slavnostno odprla Darko Rundek in Jazz orkester Hrvaške radiotelevizije.

Weekend Media Festival | Avtor: Weekend Media Festival Weekend Media Festival

"V organizacijo preteklih 15. festivalov je bilo vloženega ogromno truda, dela in vztrajnosti. Svoje strokovno znanje smo udejanjali v vsaki izdaji Weekenda, ki je sčasoma postal največja regijska konferenca. Na poti od preproste vizije druženja vodilnih marketinških navdušencev do uspešne preobrazbe v vodilni dogodek nas je gnalo neizmerno zadovoljstvo obiskovalcev, ki jih je vsako leto več. Ljudje se na Weekendu izobražujejo, zabavajo in navdušujejo, pogosto pa sklepajo nova poslovna sodelovanja. Odlično mreženje v neformalnem okolju je temeljni steber dogodka, na katerega vrhunski vpliv sem iz leta v september vedno bolj ponosen," poudarja Tomo Ricov, direktor in programski direktor Festivala.

Obiskovalci jubilejnega Weekenda bodo lahko uživali v skoraj 40 okroglih mizah, predavanjih in razpravah, k dobremu obisku pa bo zagotovo pripomogel tudi odličen zabavni program, v katerem poleg Darka Rundeka sodelujeta trenutno največja regionalna zvezda Konstrakta in Zemlja Gruva ter glasbena senzacija Vojko V. in Matija Cvek & The Funkensteins.

Weekend Media Festival | Avtor: Weekend Media Festival Weekend Media Festival

"Weekend je postal institucija, a tudi prostor navdiha, izobraževanja, druženja in sklepanja poslov na zadnji poletni vikend v enem naših najlepših mest na Jadranu. Zato ne preseneča izjemen obisk gostov iz Hrvaške in celotne regije. Še posebej smo ponosni, da letos gostimo tudi prestižni Zlati boben, enega najpomembnejših evropskih kreativnih festivalov in podeljevanje nagrad za najboljše ustvarjalne dosežke, ki se tako tokrat iz Portoroža seli v Rovinj. To sodelovanje nam daje dodatno svežino in navdih," je dodal Božo Skoko, član programske ekipe iz agencije Millenium promocija, ki je partner festivala.

Zanimiva novica je tudi, da bo poleg festivala Zlati boben, ki vsako leto slavi najboljše ideje, najuspešnejše kreativne ekipe in izurjene posameznike, ki so učinkovito oživeli inovativne strategije in tako pustili pečat kreativni industriji,  v sklopu Weekenda.15 potekal še en poseben dogodek, in sicer podelitev nagrad zmagovalcem hrvaškega tekmovanja start-up podjetij FoodTech v organizaciji Infobipa, Maistre in Peperminta, ki se je začelo na Weekend Food Festivalu.

Program najdete tukaj. Vse novice lahko spremljate preko Instagram in Facebook profila.